Yılbaşında ne tür yiyeceklerden kaçınılmalı?

Yılbaşı akÅŸamı şık, lezzetli, saÄŸlıklı ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız ayrıntılar haberimizde bulunmaktadır. Yılbaşı akÅŸamı ağır, yaÄŸlı ve kalorisi yüksek yemeklerden kaçınılmalı. Çok fazla tüketmeden, menünÃ...

Özgürses Gazetesi
02:48 -
Abone ol
Yılbaşında ne tür  yiyeceklerden kaçınılmalı?

Yılbaşı akşamı şık, lezzetli, sağlıklı ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız ayrıntılar haberimizde bulunmaktadır.

Yılbaşı akşamı ağır, yağlı ve kalorisi yüksek yemeklerden kaçınılmalı. Çok fazla tüketmeden, menünün tüm çeşitlerinden azar azar midemizi ve kendimizi yormadan eğlenceli ve enerjik bir yılbaşı geçirmeliyiz.

                     BESLENME UZMANLARINDAN UYARI

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Beslenme Bilimi Dalında Prof. Dr. Sibel Karakaya ve Ar. Gr. Şebnem Şimşek ile yaptığımız görüşmede edindiğimiz bilgilere göre ; en önemli detay midemize birden yüklenmemek. Yüklü değil, aralıklı yemek yemenin doğru olacağını belirtmektedirler. Porsiyon büyüklüğü abartılmamalı, küçük porsiyonlar tercih edilmeli. Ar. Gr. Şebnem Şimşek’in açıklamasına göre yiyecek tüketimi dengeli, yeterli, kararlı bir şekilde olmalı.

 

                      HİNDİ ETİ SAĞLIKLI

Geleneksel Türk Mutfağında sıklıkla kullanılmasa da her yılbaşının vazgeçilmezi hindi eti uzmanların görüşlerine göre oldukça sağlıklı ve güvenli bir yiyecek. Yılbaşı menüsü hazırlarken proteini, karbonhidratı dengeli bir şekilde tüketip, soframızda her gıda grubundan yemek çeşidi bulundurmalıyız. Ağır yemeklerin üzerine midemizi rahatlatmak adına meyve tüketmeyi, vitamin takviyesini unutmamalıyız.

Tuz kullanımına dikkat edilmeli, bol bol su tüketilmeli ve hafif içecekler tercih edilmeli. Ayrıca sofrada sağlıklı mezeler, salatalar, ara sıcaklar, ordövr tabağı da bulundurarak menümüzü zenginleştirebiliriz.