AÇ KALMAK KİLO ALDIRIYOR!

Sıklıkla yapılan diyet hatalarının başında; Aç kalmak, Tek çeşit beslenme, Ekmeği diyetten çıkarmak, Popüler diyet uygulamaları, Laksatif etkili çay/ilaç kullanımı gibi hatalar geliyor. Bugünkü yazımda aç kalarak...

Özgürses Gazetesi
10:33 -
Abone ol
AÇ KALMAK KİLO ALDIRIYOR!

Sıklıkla yapılan diyet hatalarının başında;

  • Aç kalmak,
  • Tek çeşit beslenme,
  • Ekmeği diyetten çıkarmak,
  • Popüler diyet uygulamaları,
  • Laksatif etkili çay/ilaç kullanımı

gibi hatalar geliyor. Bugünkü yazımda aç kalarak kilo vermek üzerine konuşacağız.

 Hepimizin çevresinde uzun zamandır kilolarıyla savaşan, her daim diyette olan ancak 5 kilo verse de 10 kilo geri alan tanıdıkları vardır. Sıklıkla şahit olduğumuz bu durumun sebebi; kişilerin gün içerisinde ihtiyacından daha az beslenerek, öğün atlayarak, açlık hissiyle mücadele ederek kısa sürede tartıda eksilme görmek istemeleridir. Ve birçoğumuz gerçekten de bu şekilde kilo kaybedebiliriz. Ancak verilen kilolar maalesef ki sadece vücut sıvılarından ve özellikle kas kaybından kaynaklanır. Kısa sürede, size kendinizi iyi hissettirmeyen diyet programlarıyla yağ dokudan kilo kaybı imkansızdır. İşte bu yüzden ne kadar kararlı devam edersek edelim verilen kilolar daha fazlasıyla geri geliyor.

Metabolizma Yavaşlıyor

Gün içinde tükettiğimiz tüm besinler, hatta su içmek bile, sindirim sistemini uyardığı için vücut hızını artırıyor. Ancak öğün atladığımızda bu durum tam tersi etki göstererek vücut hızını yavaşlatmaya sebep oluyor. Hatta açlık süresi uzadıkça vücut savunmaya geçerek kıtlık metabolizmasını çalıştırıyor, sonrasında daha çok enerji elde edebilmek için yağlanmayı destekliyor. Çünkü vücudun karbonhidrat ve proteinden elde ettiği enerji gram başına 4 kalori iken, yağdan elde ettiği enerji 9 kaloridir. Yani yağlanma vücuda 2 kat daha fazla enerji ile daha avantajlı geliyor ve yakmaktan çok depolamaya yöneliyor.

 Sonuç olarak çözüm aç gezmekten, sevmediğimiz besinleri zorla tüketmekten, yanlış ve kişiye özgü oluşturulmayan listelerle kendimizi mutsuz hissetmekten geçmiyor. Asıl şifa vücudunuz için yeterli ve dengeli beslenmekten ve en önemlisi yediğimiz/yemediğimiz her besinin size keyif vermesiyle geliyor.

Gelecek yazılarım ve beslenme konusunda aklınıza takılan her şey için sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın..

Sümeyye Korkut