ALİAĞA LİMANLARI LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında, şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde Odanın Nisan ayı faaliyetle...

Özgürses Gazetesi
09:44 -
Abone ol
ALİAĞA LİMANLARI LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında, şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde Odanın Nisan ayı faaliyetleri ile 2024 yılının ilk çeyreğinde Aliağa limanlarında gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri yer aldı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, toplantı zabıtlarının onaylanmasının ardından Şubat ayı mizanı onaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi. Nisan ayı faaliyet raporunun paylaşıldığı meclis toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Birol Akgöz’ün 2024 yılının ilk çeyreğinde Aliağa limanlarında gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri ile şube faaliyetleriyle ilgili konuşmasıyla devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Aliağa’ da düzenlenen törenle kutladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Birol Akgöz, “ Aliağa Avcı Ramadan’da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına şube olarak katılım sağladık. Çocuklarımızla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günü hep birlikte kutladık. Bu vesile ile bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

“Wind Fest Foça 2-5 Mayıs tarihinde gerçekleşecek”

Windsurf Slalom Ligi’nin bir ayağının da Eski Foça’da gerçekleşeceğini belirten Birol Akgöz, “Wind Fest adı altında 2-5 Mayıs tarihlerinde Foça’da gerçekleşecek bu güzel organizasyona şubemiz olarak destek veriyoruz. Şimdiden tüm yarışmacılara ve katılan kulüplere başarılar diliyorum.”

“4.Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmamız sonuçlandı”

İMEAK DTO Aliağa Şubesi olarak bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdikleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının sonuçlandığını söyleyerek konuşmasına devam eden Akgöz, “Şube olarak bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz resim, şiir ve kompozisyon yarışmamızda 115 eser yarıştı. Bu hafta, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden gelen komisyonun verdiği karar doğrultusunda ödül alan isimler belirlendi. Öncelikle yarışmamıza katılım sağlayan tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Ödül törenimizi 2 Mayıs Perşembe günü TÜPRAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz.” Dedi.

 “Konteyner trafiğinde yüzde 33 artış”

2024 yılının ilk çeyreğinde Aliağa Limanlarında gerçekleşmiş olan yük istatistikleri ve elleçlenen konteyner rakamları üzerine bilgilendirmede bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Birol Akgöz “2024 yılının ilk çeyreğinde TEU bazlı elleçlenen konteyner trafiğine baktığımızda toplam TEU adedi 501 bin 822 olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde elleçlenen 376 bin 355 TEU karşılaştırıldığında % 33 artış gerçekleşmiş olup, limanlarımız Ambarlı, Tekirdağ ve Kocaeli’nden sonra 4. sırada yer almaktadır.  Aliağa Limanlarına 2024’ün ilk çeyreğinde uğrak yapan gemi sayısı 1511 adet olup, 2023 yılının aynı dönemine baktığımızda ise bu sayı 1556 adet olarak kayda geçmiştir. Geçen senenin aynı dönemine göre %3 azalma gerçekleşmiş olup, Kocaeli’nin ardından ikinci sıramızı koruyoruz.”

Aliağa Limanları net tonda lider”

2024 yılının ilk çeyreğinde toplam gross ton elleçleme miktarının 30 milyon 910 bin 478 ton olduğunu aktaran Akgöz, “2024’ün ilk çeyreğinde elleçlenen net ton ise 21 milyon 940 bin 412 ton olmuştur. Geçen senenin aynı dönemine göre % 11 artış gerçekleşmiş olup, Aliağa net tonda lider konumunu sürdürmüştür.” Dedi.

“Aliağa elleçlemede de birinci liman konumunda”

“2024 yılının ilk çeyreğinde limanlarımızda yükleme net ton 8 milyon 291 bin 41 ton olmuştur. Geçen seneye oranlandığında ise % 16 gibi ciddi bir artış gerçekleşmiş ve yeniden lider konuma gelmiştir. Boşaltma net ton ise 13 milyon 649 bin 371 ton olmuştur. Aliağa en çok boşaltma elleçlemesi olan birinci liman konumundadır. Geçen seneye göre % 8 artış gerçekleşmiştir.” Dedi.

Akgöz’ün konuşmasının ardından toplantı dilek ve temennilerin dinlenmesi ile son buldu.