ULU ÖNDER ATATÜRK FOÇA’DA ÖZLEMLE ANILDI

Foça’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri gerçekleÅŸtirildi. Ä°zinde ilerlemeye devam edeceÄŸiz Foça Belediye BaÅŸkanı Fatih Gürbüz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayÄ...

Özgürses Gazetesi
09:14 -
Abone ol
ULU ÖNDER ATATÜRK FOÇA’DA ÖZLEMLE ANILDI

Foça’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ä°zinde ilerlemeye devam edeceÄŸiz

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Ulusal bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelemizin büyük lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük mücadelesi ve liderliği, sonsuza dek Türkiye’mizin gelecek nesillerine ilham kaynağı olacak. Onun mirasına sahip çıkmaya ve izinde ilerlemeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Atatürk Anıtına saygı çelenkleri

Saat 08.45’te Foça Cumhuriyet Meydanında başlayan anma töreni, Atatürk Anıtına; Foça Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının saygı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 9’u beş geçe çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Atatürk Anıtına karanfiller bırakıldı.

Lise öğrencilerinden anma programı

Çelenk sunma töreninin ardından, Halim Foçalı Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nin hazırladığı Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programına geçildi. Atatürk’ü anlatan kısa film gösterimi ve günün anlamını belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi, oratoryo, zeybek ve vals gösterileri sahnelendi.

Kıvılcımdan Aleve

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin birlikte düzenlediği anma etkinliğinde; Tarihçi Yazar Ertuğrul Sertbaş, ‘‘Kıvılcımdan Aleve’’ isimli anlatımını sahneledi.

Ertuğrul Sertbaş, tamamen yaşanmış olan olaylar, farklı kaynaklardan edinilen bilgiler ve kendi araştırmalarından derlediği tarihsel olayları ve Atatürk’ün yurtdışına göndermiş olduğu öğrencilerin hayat hikayelerinden bazı bölümleri sahneye taşıdı.