EMLAK DANIŞMANI VE OTO GALERİCİLİK SINAV HARÇLARINA AB FONUNDAN HİBE DESTEĞİ

Çalışanlarla birlikte özellikle işverenleri yakından ilgilendiren 'Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK belgesi)' uygulaması yurt genelinde devam ederken, emlak danışmanlığı ve motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu - oto alım satım gal...

Özgürses Gazetesi
09:55 -
Abone ol
EMLAK DANIŞMANI VE OTO GALERİCİLİK SINAV HARÇLARINA AB FONUNDAN HİBE DESTEĞİ

Çalışanlarla birlikte özellikle işverenleri yakından ilgilendiren ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK belgesi)’ uygulaması yurt genelinde devam ederken, emlak danışmanlığı ve motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu – oto alım satım galericilik sınav harç ücretleri belli bir süre ve kontenjan dahilinde Avrupa Birliği hibe fonundan karşılanacak.

Aliağa Ticaret Odası, TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme hizmeti kapsamında Emlak Danışmanı Seviye 4, Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavlarının Ulusal Yeterliliğinde Avrupa Birliği Hibe desteği getirildi.

Sınava girecek olan adaylar önce sınav harçlarını yatıracak ve başarılı olanların ücretlerinin tamamı MYK tarafından banka hesaplarına iade edilecek. Başarılı olan adaylar 2021 yılı için sadece belge ücreti olan 200 TL belge ücretini karşılayacaklar. Sınava girmek isteyen adaylar, doğrudan hibe programından 1 kez faydalanabilecekken adayların ödedikleri sınav ücreti ile 3 kez sınava girme hakkı bulunuyor.

Başvurular için kontenjanların sınırlı sayıda olduğunu belirten Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, daha önce destek kapsamında olmayan bu meslekleri yapmak isteyen ve bu sektörlerde iş yeri açmak isteyen kişilerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.