BERGAMA KERMESİ 2 – 8 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK

Bergama Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK yönetiminde toplanan Mayıs 2024 olağan meclisinde Nisan ayı meclis toplantısına ait tutanakların okunması ve ibrası ardından başkanlıktan...

Özgürses Gazetesi
04:02 -
Abone ol
BERGAMA KERMESİ 2 – 8 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK

Bergama Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK yönetiminde toplanan Mayıs 2024 olağan meclisinde Nisan ayı meclis toplantısına ait tutanakların okunması ve ibrası ardından başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü ve komisyonlara havale edildi. Meclis aynı zamanda Kent Konseyi kurulmasına başlanmasına karar verdi ve Bergama Kermesi tarihleri belirlendi.

KENT KONSEYİ KURULUYOR

Kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınması, çevreye duyarlılık,  sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirme amacıyla Kent Konseyi kurulması için çalışmalara başlandı.

BERGAMA KERMESİ 2 – 8 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK

1937 yılından günümüze kadar süren, ülkemizin ilk yerel festivali bu yıl 2 – 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleriyle kurulan Bergama Kermesi ilk ve en uzun soluklu festival olma özelliğiyle yıllardır    dünya genelinden binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
Bergama’mızın uluslararası tanıtımı sağlayan Bergama Kermesi’nde şehre uluslararası ziyaretçiler geliyor, konferans ve tiyatrolar düzenleniyor.

Dilek ve temennilerin ardından Haziran Meclisi’nin 7 Haziran Cuma günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı ve toplantı sona erdi.