ALİAĞA’DA İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ALTO’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE TEŞVİKLERİ TOPLANTISI YAPILDI Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca imzalanan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Sefe...

Özgürses Gazetesi
12:13 -
Abone ol
ALİAĞA’DA İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ALTO’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE TEŞVİKLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca imzalanan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolü ve teşvikler konusu anlatıldı.

ALTO’da, TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından imzalanan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolü ve teşvikler konusu anlatıldı. İŞKUR ve SGK yetkilileri, ilçedeki çalışma hayatının temsilcilerine “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği ve Teşvikler” konusu hakkında bilgilendirmede bulunurken konuyla ilgili işverenlerden gelen soruları cevapladı. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Bayram Yılmaz ve ALTO Başka Adnan Saka’nın yanı sıra çok sayıda işveren katıldı.

SAKA, “ÜLKEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

programın açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, yakın geçmişe bakıldığında ülkemizin bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da ekonomik anlamda ciddi olumsuzluklar yaşadığını dile getirdi. Saka, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimizin sağduyusu, iş dünyamızın basireti ve yoğun gayretleriyle bu olumsuzlukları en az etki ile atlatma yolundayız. Böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bizler birlik ve beraberliğimizi korursak sorunların üstesinden daha kolay gelebiliriz. Hep birlikte çalışarak üreterek, ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

“REFORMLAR EKONOMİMİZE İVME KAZANDIRACAK”

Devletin bu noktada girişimciliği ve istihdamı artırmak adına çeşitli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Adnan Saka, “Bu kapsamda hükümetimiz işverenlerimize yönelik önemli istihdam teşviklerini hayata geçirdi. İŞKUR ve SGK yetkilileri de iş dünyamıza sağlanan destekler konusunda bizlere biraz sonra detaylı bir sunum yapacaklar. Bununla birlikte sayın bakanlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz istişare toplantımızda ilettiğimiz taleplerimizin kısa bir sürede yanıt bulmasının mutluluğunu yaşadık. Hükümetimizin beyaz eşya, mobilya ve konut sektörlerindeki vergi indirimleri, vergisini zamanında ödeyenlerin ödüllendirilmesi gibi düzenlemeler bu anlamda çok önemli bir adım oldu. Son dönemde istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönündeki reformları da çok yerinde buluyoruz. İş dünyası olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağından şüphem yok.” diye konuştu.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ülke olarak bir seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Saka, “Tüm kentlerin ve kurumların dâhil olacağı istihdam seferberliğini bizler de bugün Aliağa’mızda başlatıyoruz. Aliağa iş dünyasını da Türkiye’nin geleceğine en az artı bir istihdam sağlamaya davet ediyoruz. Bu seferberliğin önemli adımlarından birisi olarak, ilçe istihdamımızı artırabilmek ve işgücü piyasamızı genişletebilmek amacı doğrultusunda, en önemli paydaşlarımızdan biri olan Çalışma ve İş Kurumu ile birlikte faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Bu kapsamda İŞKUR’un meslek danışmanlarına odamızda bir masa tahsis ettik. İŞKUR uzmanları, her hafta perşembe günleri gerek işverenler, gerekse iş arayanlar ile bir araya gelecek. İşverenler özellikle istihdam seferberliği kapsamında çıkarılan yeni teşviklerle ilgili bilgi alıp, eleman talebinde bulunabilecek. Böylelikle bu çalışma doğrultusunda iş dünyamızın bu teşvik ve desteklerden yararlanma oranını artırmayı da amaçlıyoruz.”dedi.

“ALİAĞA’DA DA EKONOMİK HAYAT CANLANACAK”

İstihdam seferberliğinin Aliağa’da da istihdamı daha yukarılara çekmeyi, ticari ve ekonomik hayatı canlandıracak dinamikleri daha fazla harekete geçirmeyi sağlayacağını söyleyen Adnan Saka, “Bugün burada bir araya geldiğimiz ve Aliağa’mızın temel dinamikleri olarak gördüğümüz işverenlerimize, hem Aliağa’mıza, hem de ülkemize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İşverenlerimizin bu katkılarını, istihdam seferberliği programı ile bütünleştirerek, Aliağa’mızı ve ülkemizi daha güzel günlere taşımak için hep birlikte çalışacağız. 2017’nin Aliağa’mızın da büyük katkılarıyla Türk ekonomisinin büyümesini artıracağı bir yıl olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Adnan Saka’nın konuşmasının ardından, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Timuçin Kılıç ile SGK Veri Hazırlık İşletmeni Emel Duygu, katılımcılara “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolünün içeriği ve teşvikler konusunda detaylı bilgiler aktardı. Uzmanlar, bilgilendirme toplantısının ardından katılımcıların konuyla ilgili sorularını cevapladı.