Ravago’da TİS imzalandı

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya’da greve bir hafta kala Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Petrol-İş Sendikası Aliağa ve Gebze Şubelerinin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya’da tarafl...

Özgürses Gazetesi
08:55 -
Abone ol
Ravago’da TİS imzalandı

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya’da greve bir hafta kala Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Petrol-İş Sendikası Aliağa ve Gebze Şubelerinin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya’da tarafların anlaşmaya varmasıyla birlikte, Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Aliağa ve Gebze Şubelerinin kapsamında bulunan Ravago, Eastchem, Enplast ve Tekpol işyerlerinde toplu iş sözleşmesi toplantısında Petrol-İş Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Ravago Petrokimya Üretim A.Ş CEO’su Sami Amira, İK Direktörü Eda Akad, İK Müdürü Safiye Aktaş, İK Müdürü Özgün Öztürk, şube başkan yardımcıları Gökhan Karataş, Coşkun Tiktaş, Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, Gebze Şube Başkan yardımcıları Şivan Kırmızıçiçek, Dönmez Aytekin, Aliağa Ravago işyeri baş temsilcileri Taner Er, işyeri temsilcileri Mehmet Yıldız, Akın Damar ve toplu iş sözleşme uzmanı Tuğçe Kalyoncu yer aldı. Geçtiğimiz günlerde grev ilan kararı asan Ravago işçilerinin TİS süreci Ravago işvereni ve Petrol-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen görüşme sonucunda bağıtlandı. Sözleşmede yüzde 45 ücret zam alınırken, tek gün olan hafta tatili iki güne çıkarılarak 5+2 çalışma sistemine geçildi. Ayrıca yüzde 3 olan vardiya primi de yüzde 5’e çıkarıldı.