METEOROLOJİDEN ALİAĞA İÇİN SOĞUK HAVA UYARISI

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Ege ve Kuzey Ege bölgesinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir ölçüde düşeceği konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğ...

Özgürses Gazetesi
08:36 -
Abone ol
METEOROLOJİDEN ALİAĞA İÇİN SOĞUK HAVA UYARISI

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Ege ve Kuzey Ege bölgesinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir ölçüde düşeceği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden elde edinilen bilgilere göre Aliağa ve çevresi Karadeniz Bölgesi üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Özellikle 14 Kasım 2018 Çarşamba gününden itibaren de hava sıcaklığı önemli derecede düşecek.

Yapılan son değerlendirmede Aliağa’da hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek. Sıcaklığın ise en yüksek 17 derece olması bekleniyor. Rüzgâr kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette, kıyı kesimlerde de zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, başta tarımsal üretimle uğraşan vatandaşlar olmak üzere ilgililerin ani sıcaklık düşmesinin oluşturabileceği don olayı ve buzlanmalara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısını da yaptı.

ALİAĞA’DA TAHMİN EDİLEN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü verilerine göre Aliağa’da beş günlük hava tahmini şöyle;

13 Kasım Salı: Hava az bulutlu, en yüksek 20 en düşük 11 derece

14 Kasım Çarşamba: Hava parçalı bulutlu, en yüksek 17, en düşük 9 derece

15 Kasım Perşembe: Hava çok bulutlu, en yüksek 17, en düşük 8 derece

16 Kasım Cuma: Hava çok bulutlu, en yüksek 14, en düşük 6 derece

17 Kasım Cumartesi: Hava çok bulutlu, en yüksek en yüksek 16, en düşük 5 derece