Her Kombinin Tamamlayıcı Parçası: İndirimli Kol Çantası Modelleri

Her Kombinin Tamamlayıcı Parçası: İndirimli Kol Çantası Modelleri Günlük hayatımızın hemen hemen her anında mutlaka bir çantaya ihtiyaç duyarız. İşe giderken bilgisayar çantası, okula giderken sırt çantası, koşuya giderken bel ça...

Özgürses Gazetesi
10:18 -
Abone ol
Her Kombinin Tamamlayıcı Parçası: İndirimli Kol Çantası Modelleri

Her Kombinin Tamamlayıcı Parçası: İndirimli Kol Çantası Modelleri

Günlük hayatımızın hemen hemen her anında mutlaka bir çantaya ihtiyaç duyarız. İşe giderken bilgisayar çantası, okula giderken sırt çantası, koşuya giderken bel çantası, kahve içmeye giderken şık bir omuz çantası keyifli anlarımıza eşlik eden temel parçalar haline gelir. İhtiyaç duyduğumuz tüm eşyaları bir arada taşımak hem konforlu hem de güvenli bir deneyimi mümkün kılar.

Gündelik yaşamı düşündüğümüzde arkadaşlarımızla buluşmaya, alışverişe, yürüyüşe, tiyatroya ve daha birçok yere giderken genellikle kol çantası modellerinin bize eşlik ettiğini fark ederiz. Hem spor hem modern kombinlerle uyum sağlayan, birbirinden farklı birçok çeşidi barındıran kol çantaları işlevselliği ile tüm ihtiyaç ve beklentileri karşılamaya yetiyor ve böylece günlük yaşamda en çok kullanılan model haline geliyor.

Peki çeşitliliğin bu kadar fazla olduğu kol çantası kategorisi hangi modelleri barındırıyor? Bu modelleri şimdi birlikte keşfedelim.

Şık ve Kullanışlı Kol Çantası Modelleri

Kol çantası modelleri kullanım amaçları, kullanılan materyal, boyut gibi etkenlere göre çeşitlilik gösterebilir. Genellikle deri, kumaş, hasır, boncuk gibi materyaller ile üretilen çantalar farklı tarzlara hitap ederek kombinleri tamamlayabilir. Şimdi hem materyal hem kullanım alanına göre kol çantası modellerini inceleyelim.

Uzun Askılı Kol Çantaları

Kol çantasında konforu önceliklendirenlerin tercihi uzun askılı modellerden yana olabilir. Ayarlanabilir omuz askısı ile kendi boyuna göre bir ayarlama yaparak dengeli bir görünüm yakalarken çapraz kullanımı sayesinde eşyaların ağırlığını dengeleyebilirsin. Özellikle yaz aylarında elbiselerle sık sık kombinlenen uzun askılı kol çantaları ergonomik özelliği ile gününü keyifle geçirmeni mümkün kılar.

Kısa Askılı Kol Çantaları

Kısa askılı kol çantaları da bir önceki modelin aksine ayarlanabilir bir omuz askısı olmadan, sadece omuzda ya da elde taşımayı mümkün kılan modellerdir. Bu tanımlama sende olumsuz bir izlenim yaratmasın, kısa askılı omuz çantalarının kullanıldığı birçok kombinle dikkat çekici bir görünüm yakalayabilirsin.

Hem şık hem de spor tarzda kısa askılı kol çantaları mevcut. Çanta üretiminde kumaş, boncuk gibi malzemelerin kullanılması ile salaş bir görünüm yakalayarak spor tarzı yansıtan kol çantası modelleri, genellikle kot pantolonlar ile kombinlenerek eşsiz bir uyum yakalıyor. Özellikle son zamanlarda moda olan kot pantolon + blazer ceket kombinleri kısa askılı kol çantası kullanımı için birebir.

Bir diğer taraftan işe ya da ofise giderken hazırlanan 5 kombinin 4’ünde yine kol çantası modelini tercih edeceğini tahmin edebiliyoruz. Bu ortamlar için oluşturulan kombinler biraz ciddiyet, biraz resmiyet içerebildiği için genellikle şık omuz çantaları tercihlerin ilk sırasındaki yerini alıyor.

Spor Çantaları

Model ve duruş olarak bakıldığında spor çantaları da bir kol çantası çeşididir. Boyutuna göre farklı büyüklükte üretilen spor çantaları tüm eşyaların tek bir yerde toplanmasını ve taşınmasını sağlayarak spor için atılan adımların motive ediciliğini artırıyor. Spora giderken temiz kıyafetler, havlu, su, sağlıklı atıştırmalıklar götürüldüğünü göz önünde bulundurursak çok cepli ve boyut olarak büyük spor çantaları işlevselliği ile en favori parça olabilir.

Bilgisayar Çantası

Yine işlevi ve duruşunu incelediğimizde kol çantası kategorisine dahil edebileceğimiz bir diğer model ile karşındayız. Hem ofis çalışanlarının hem freelance çalışanların vazgeçilmez bir parçası haline gelen dizüstü bilgisayarların konforlu bir şekilde taşınması bel, sırt ve omuz sağlığı açısından oldukça önemli. Yanlış seçimlerin sonucu uzun vadede kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle bilgisayar çantası seçiminde kaliteyi göz önünde bulundurarak en işlevsel modeli tercih etmelisin.

Aynı şekilde bilgisayar çantalarında notların, dosyaların ve raporların taşınacağını düşünürsek, çok bölmeli modelleri önceliklendirmeni önerebiliriz.

Kullanılan Malzemeye Göre Kol Çantası Modelleri

Az önceki başlıkta genellikle kullanım alanına göre kol çantası modellerine değindik. Modellerin ayrımında etkili olan bir diğer kriter de kullanılan malzemelerin farklılığı. Kombinlerdeki uyumu en çok etkileyen noktanın da bu olduğunu söyleyerek modelleri incelemeye başlayabiliriz.

Deri Kol Çantası Modelleri

Deri kol çantası modeli daha şık ve feminen bir kombinde dikkat çekici çanta olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda bu model kalitesi ile eşyaları dış hava koşullarından en iyi şekilde koruyacak modeldir. Kalitesinin bir diğer avantajı da deri kol çantalarının uzun süre yıpranmadan kullanılabilir olmasıdır.

Hasır Kol Çantası Modelleri

Hasır desenler kullanıldığı her yerde baharı ve yazı çağrıştırır. Baharın gelmesiyle bahçeye atılan hasır masa takımları, yaz aylarında kullanılan hasır şapkalar ve hasır sandaletler havanın ısındığını bizlere hatırlatır. Hasır kol çantalar da bu mevsimlerin en çok tercih edilen modelleri olarak karşımıza çıkar.

Uçuş uçuş elbiselerle, kot şortlarla, plaj kombinleriyle kusursuz bir uyum yakalayan hasır çantalar, yazın enerjisini doruklarda hisseden her kadının dolabındaki yerini alır. Özellikle hasır sandalet ile kombinlenen bir beyaz elbiseye en iyi uyum sağlayacak model hasır kol çantasıdır.

Süet Kol Çantası Modelleri

Süet eşyalar genellikle şık ve ağır bir izlenimi çağrıştırır. Tam olarak bu çağrışımdan yola çıkarak süet çantaların en çok kullanıldığı alanların davetler, şık yemekler ve özel günler olduğunu söyleyebiliriz. Şık bir topuklu ayakkabı ile kombinlenen gösterişli bir abiyeye süet kol çantası mükemmel uyumla eşlik edebilir.

Bez Çanta Modelleri

Özellikle sürdürülebilirlik kavramının hayatımıza girmesiyle bez çantalar önem kazanmaya başladı. Atıksız yaşamı destekleyen ve geri dönüştürülebilir materyallerden oluşan bez çantalar hem kullanım alanının genişliği açısından hem de birçok kombinle uyum sağlaması açısından tercih edilebilirliğini günden güne artırıyor.

Markaların, üniversitelerin, dernek ve vakıfların sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla promosyon olarak dağıttığı bez çantalardan almayan yoktur. Bez çantalar belki de evimize ilk defa tesadüfen bu yollarla girmiş olsa da bir kere kullanan kişinin bir daha vazgeçemeyeceğini söyleyebiliriz.

Markalar da artık çeşitli desenlerde ve farklı kalitelerde bez çanta modellerini müşterileriyle buluşturmaya başladı. Bu kadar seçenek arasından kendi tarzını yansıtan desenlerden oluşan bir bez çanta tercih ederek sürdürülebilir yaşama ilk adımı atabilirsin.

Peki birçok kol çantası modeli varken, bütçemize uygun bir çantayı nereden bulabiliriz? İndirimli çanta modellerini nasıl takip edebiliriz? Bu soruların cevaplarını ve kol çantası fiyatlarında uygulanan stratejileri bir araya getirdik, inceleyelim.

Kol Çantası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Kol çantaları hem kullanılan malzemesine hem de farklı özelliklerine göre birçok modele sahiptir. Her bir modeldeki malzeme, aksesuar detayı, ekstra özellik doğrudan fiyatlandırma stratejisini etkileyen unsurlardandır.

Örneğin hakiki deri ile üretilen bir kol çantası, kullanım ömrünün uzun olmasıyla, kaliteli görünmesiyle, eşyaları dış hava koşullarından en iyi şekilde korumasıyla diğer çantalardan ayrışır. Bu sebepler de hakiki deri ile üretilen çantaların fiyatlarının yüksek olmasına sebep olabilir.

Ya da sezon ürünlerine gösterilen yoğun ilgi de çanta fiyatlarını artırabilir. Örneğin yaz sezonunda hasır çantalara ilginin ve talebin artması bu sezondaki hasır çantaların fiyatlarını artırabilir.

Tüm fiyat stratejilerini düşündüğümüzde hepsini takip edebilmek mümkün değilmiş gibi görünüyor. Ancak dünya markalarını bir araya getiren eçanta en kaliteli modelleri bir araya getirirken sezon ortası indirimleri ile de bütçe dostu alışverişi mümkün kılıyor.

Tüm kol çantası modellerine  ve indirimlere eçanta anasayfa üzerinde bulunan sekmelerden ulaşabilirsin. Kalitenin ve bütçe dostu alışverişin güvenilir adresi ile tanışmak için acele et!