SAKA’DAN İŞLETMELERE VERİ TABANI ÇAĞRISI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) KOBİ’lere 50 bin TL’ye kadar kredi faiz desteği verileceğini belirterek kredi faiz desteğinden yararlanacak işletmelerin KOSGEB veri tabanın...

Özgürses Gazetesi
11:56 -
Abone ol
SAKA’DAN İŞLETMELERE VERİ TABANI ÇAĞRISI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) KOBİ’lere 50 bin TL’ye kadar kredi faiz desteği verileceğini belirterek kredi faiz desteğinden yararlanacak işletmelerin KOSGEB veri tabanında güncel beyannamelerinin olması gerektiğini söyledi.

Başvurular 19 Aralık’ta Başlıyor

Saka, ülkemizde ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntı yaşayan işletmelere yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla, KOSGEB’in “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” vermeyi planlandığını, programdan yararlanmak isteyen bütün işletmelerimizin bir an önce KOSGEB veri tabanına ücretsiz kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50 bin TL olacağını ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını dile getiren Saka, “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği programı için başvurular 19 Aralık 2016’da başlayacak. Destekten faydalanabilmenin ilk şartı KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerinin güncel olması gerekir. KOBİ Beyannamesini henüz sunmamış olan işletmelerin KOBİ Beyannamelerini KOSGEB’e sunması gerekiyor” dedi.

KOSGEB’den KOBİ’lere 50 Bin liraya Kadar İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği

KOSGEB’in KOBİ’lere vereceği kredinin vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay faizsiz olacak. 50 bin TL’lik kredi faiz desteği için, KOSGEB veri tabanında güncel kaydı bulunan tüm işletmeler başvuru yapabilecekler.