Beşiktaş ile Kasımpaşa 27. randevuda

İki takım arasında geride kalan 26 maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü  göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan müsabakalardan 18'ini Beşiktaş kazandı, 6 maç  berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece 2 kez galibiyete ulaşabildi. Beşikt...

Özgürses Gazetesi
05:30 -
Spor,
Abone ol
Beşiktaş ile Kasımpaşa 27. randevuda

İki takım arasında geride kalan 26 maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü  göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan müsabakalardan 18’ini Beşiktaş kazandı, 6 maç  berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece 2 kez galibiyete ulaşabildi. Beşiktaş’ın 55 golüne, Kasımpaşa 21 golle cevap verebildi.

Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ın ev sahipliğinde, Başakşehir  Fatih Terim Stadı’nda yapılan maç 3-3 bitti. İkinci yarıda Kasımpaşa Recep Tayyip  Erdoğan Stadı’ndaki müsabakayı ise ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

Bu arada, Beşiktaş ile Kasımpaşa, iki aşamalı oynanan 1962-1963  sezonunda hem beyaz grupta hem de final grubunda birlikte yer alınca bir sezonda  birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.

Ligin namağlup  ekiplerinden Beşiktaş’la karşılaşacak Kasımpaşa, rakibine sürpriz yapmak istiyor.
Teknik direktör Kemal Özdeş’in takımın başına gelmesiyle çıkışa geçen  lacivert-beyazlılar, geçen hafta Çaykur Rizespor’u deplasmanda yenmeyi  başarmıştı. Kasımpaşa, ligde topladığı 15 puanla 14. sırada bulunuyor.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ise topladığı 32  puanla averajla 2. sırada yer alıyor.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda  oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Halil Umut Meler  yönetecek.

Kasımpaşa, evinde iki kez yenildi

Süper Lig’de çıktığı 7 iç saha maçında, üç büyük diye tabir edilen  takımların ikisine (Fenerbahçe ve Galatasaray) mağlup olan Kasımpaşa geride kalan  5 karşılaşmada ise diğer rakiplerine yenilmeyerek iyi bir grafik sergiledi.

Taraftarı önünde çıktığı ilk resmi karşılaşmada Adanaspor ile 1-1  berabere kalan lacivert-beyazlılar, Rıza Çalımbay’ın yerine teknik direktörlüğe  getirilen Kemal Özdeş gözetimindeki ilk maçında Fenerbahçe’ye 5-1 mağlup olmuştu.

Söz konusu karşılaşmanın ardından oynadığı 4 iç saha maçında 2  galibiyet ve 2 beraberlik alan lacivert-beyazlılar, son iç saha maçında ise  Galatasaray’a 2-1’lik skorla kaybetmişti.

Kasımpaşa, sahasında oynadığı son 5 mücadelede rakip filelere 8 gol  atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Beşiktaş galibiyet serisi peşinde

Ligin 14. haftasında Bursaspor’u 2-1 mağlup eden ve lider Medipol  Başakşehir’in Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmasıyla rakibiyle puanları  eşitleyen siyah-beyazlı takım, yarın liderliği almaya çalışacak. Kasımpaşa’yı  yenmeyi hedefleyen Beşiktaş, Medipol Başakşehir’in Trabzonspor ile yapacağı karşılaşmada olası puan kaybıyla liderlik koltuğuna oturacak.

Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe beraberliklerin ardından Bursaspor’u  mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa’yı yenerek galibiyet serisi de  yakalamaya çalışacak.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasındaki mücadele, yarın saat 19.00’da Recep  Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak. Maçı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Namağlup unvanını sürdürmeye çalışacak
Beşiktaş, ligde bu sezon henüz yenilgi görmedi. Siyah-beyazlı takım, Süper Lig’de şu ana dek yaptığı 14 maçta 9  galibiyet ve 5 beraberlik alarak 32 puan topladı.

Beşiktaş, dış sahadaki 7 karşılaşmada ise 4 galibiyet ve 3  beraberlikle 15 puan elde etti.

Son 7 maçın 5’ini 2-1’lik skorlarla tamamladı
Beşiktaş, yaptığı son 7 resmi maçın 5’ini aynı skorla tamamladı. Bu 7 karşılaşmada 5 galibiyet alan siyah-beyazlı ekip, rakiplerini  2-1’lik skorlarla mağlup etti. Ligde Trabzonspor, Adanaspor ve Bursaspor’u  2-1’lik skorlarla geçen Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Darıca  Gençlerbirliği ile Kayserispor’u aynı şekilde yendi.

Siyah-beyazlılar, bu periyotta ligdeki Medipol Başakşehir maçından 1-1  ve Fenerbahçe mücadelesinden de 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Cenk Tosun, gol arayacak
Siyah-beyazlı formayla en golcü sezonunu yaşayan Cenk Tosun, Kasımpaşa  karşısında da fileleri havalandırmayı hedefleyecek.

Ligde bu sezon 9 kez gol sevinci yaşayan ve gol krallığı yarışında ilk  sırada bulunan Cenk, atacağı gol veya gollerle iddiasını sürdürmeye çalışacak.

Quaresma cezasını tamamladı
Fenerbahçe karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ricardo  Quaresma, cezasını tamamladı.

Sarı-lacivertli takım ile oynanan maçta dördüncü kez sarı kart gören  ve cezası nedeniyle Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyen Quaresma, teknik  direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde yarın oynayabilecek.

Marcelo cezalı
Bursaspor maçında cezalı duruma düşen Marcelo Guedes ise yarın  takımını yalnız bırakacak. Bu sezon Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve  Bursaspor maçlarında sarı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, cezasını Kasımpaşa  karşısında çekecek.

Hutchinson ve Adriano sınırda
Beşiktaş’ta Atiba Hutchinson ve Adriano Correia da sarı kart sınırında  bulunuyor. Süper Lig’de şu ana dek üçer kez sarı kart gören iki oyuncu, yarın da  aynı durumla karşılaştığı takdirde cezalı duruma düşecekler ve 16. haftada  Gaziantepspor ile oynanacak maçta forma giyemeyecekler.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Marcelo’nun yokluğunda savunmanın  göbeğinde Dusko Tosic’in yanında Luiz Rhodolfo’yu oynatması bekleniyor.  Siyah-beyazlı ekibin yarınki karşılaşmaya Fabricio, Gökhan Gönül, Rhodolfo,  Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan, Cenk Tosun, Aboubakar muhtemel 11’le çıkacağı öğrenildi.