EGELİ MASTERLERDEN KOSOVA’YA DÜNYA BARIŞ KUPASI ÇIKARMASI

Ege’li Masterler ilki 5-9 Ekim 2016 tarihlerinde Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenen Uluslar arası Dünya Barış Kupası Futbol Turnuvası’nın çeşitli ülkelerde devamı niteliğindeki etkinliklere katılmaya Kosova’nın Prizren ...

Özgürses Gazetesi
10:19 -
Abone ol
EGELİ MASTERLERDEN KOSOVA’YA DÜNYA BARIŞ KUPASI ÇIKARMASI

Ege’li Masterler ilki 5-9 Ekim 2016 tarihlerinde Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenen Uluslar arası Dünya Barış Kupası Futbol Turnuvası’nın çeşitli ülkelerde devamı niteliğindeki etkinliklere katılmaya Kosova’nın Prizren kentiyle devam etti. Aynı kentin Prizren ve Liria Masterler takımları ile Ege Üniversitesi Çalışanlar Masterler takımlarının birlikte düzenlediği turnuvada bölgede görev yapan Alman KFOR Birliği takımı da yer aldı.

4-5 Ağustos 2017 tarihlerinde Prizren’in “Perparım Thaçı” Stadın’da Kosova’lı Spor Adamları Agim Maloku ve Ali Maralusha Anısı’na gerçekleştirilen turnuva’da en büyük ilgiyi erkek oyunculara taş çıkartırcasına başarılı futbol oynayan Alman KFOR ekibinin bayan sporcuları gördü. Kadrosu daha çok gençlerden oluşan Alman takımı ilk gün Ege Masterleri farklı yendikten sonra ikinci gün çoğu Kosova Süper Liginde ve Türkiye’nin çeşitli profesyonel takımlarında oynamış futbolculardan kurulu Prizren takımını da penaltılarla geçerek birinci oldu. Egeli Masterler bir kısmı 65’e yaklaşan 40 yaş üzeri oyuncularıyla en centilmen takım seçilerek turnuvanın büyük kupasıyla ödüllendirildi.

Ege’lilerin Aydın Büyükşehir ve Foça Belediyesi’nin destekleriyle sağlanmış ve bölge tanıtım broşürleri ile yerel ürünlerden oluşan armağanlarıda takdim ettiği kupa töreninde konuşan Prizren Masterler ve Ege Üniversitesi Çalışan Masterler Kulüplerinin yöneticileri Blerim Shıshko ve Ahmet Gök futbolun barışa yaptığı katkının canlı örnekleri olduklarını söylediler.

Blerim Shıshko Türkiye’de ve özellikle Kuşadası’nda katıldıkları Dünya Barış Kupası’nda gördükleri ilgi ve sevginin benzerini Kosova’ya gelen konuklara göstermek istediklerini söyledi. Shıshko “Maçlardaki güzel futbolu, futbol dışındaki saatlerde Prizren’in doğal, tarihi ve insani güzellikleriyle tamamlamaya çalıştık. Sporun birleştirici ve barışçı gücüyle burada buluşan herkese teşekkür ediyoruz”dedi.

Ahmet Gök’te Yunanistan Kavala, Bulgaristan Eski Cuma’dan sonra Dünya Barış Kupası’nın Prizren ayağını gerçekleştirdiklerini, sırada Ağustos ayı’nda Ukrayna Zaporijya ve ardından Eylül’de Romanya’nın Constanza(Köstence) kentlerindeki şampiyonaların olduğunu belirterek “Dil, Din, Irk farkının olmadığı sadece dostluk, sadece kardeşlik duygularının ön plana çıktığı, her dilde insanın spor diliyle kolayca anlaşabildiği güzellikler yaşıyoruz.” Dedi.

Gök bu yıl Dünya Barış Kupası Uluslar arası Masterler Futbol Turnuvası’nın ikincisini yine Kuşadası’nda 4-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceklerini ve yarısına yakını yurtdışından olmak üzere 20 takımla yeşil sahalara çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Ege’li Masterler 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü akşam saatlerinde Prizren’den İzmir’e döndüler.