Madalya kürsüsü Uğur’lu sporculara emanet

  UĞUR Okulları’nın basketboldan triatlona, eskrimden buz patenine kadar birçok spor branşında profesyonelleşen 100’ü aşkın öğrencisi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor, ödülleri topluyor. A...

Özgürses Gazetesi
02:58 -
Spor,
Abone ol
Madalya kürsüsü Uğur’lu sporculara emanet

 

UĞUR Okulları’nın basketboldan triatlona, eskrimden buz patenine kadar birçok spor branşında profesyonelleşen 100’ü aşkın öğrencisi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor, ödülleri topluyor. Akademik başarının yanında günden güne artan sportif başarılar, okulun gurur kaynağı oldu.

 

Spor, öğrencilerin psikolojik ve sosyal gelişimini desteklemesinin yanında akademik açıdan da başarılarının yükselmesinde önemli bir rol oynuyor. Okul öğretmenlerinin, öğrencileri, akademik eğitimin yanı sıra çeşitli sportif faaliyetlerine yönlendirip desteklemeleri, kısa sürede başarı sağlanmasına neden oldu. Amatör olarak başladıkları spor dallarında çıtayı yükselterek milli formayı girmeye hak kazanan öğrenciler, haklı gurur yaşarken, hedeflerini de her geçen gün büyütüyor.

 

“Okulumun desteği çok önemli”

 

Sporcu öğrencilerden biri de Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Ece Seyhan. Seyhan, Alanya’da düzenlenen European Cup Final yarışında 16-19 yaş grubunda Avrupa üçüncülüğünü kazandı. Türkiye genelinde yapılan birçok yarışta dereceleri bulunan Seyhan, “2012 yılında başladığım bu spor ile şu an milli sporcuyum. Hedefim ülkemizi uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil etmek ve bunun yanında eğitim hayatımda da aynı başarıyı yakalayıp istediğim üniversiteyi kazanmak. Bu süreçte okulumun bana verdiği destek çok önemli ve değerli. Hem akademik başarımı hem spor hayatımı dengeli bir şekilde yürütmemi sağlayan bir okulum olduğu için çok şanslıyım.” diyor.

 

Hedef Olimpiyatlar

 

Uğur Okulları’nın her kampüsünde farklı spor dallarıyla uğraşıp başarıyı yakalayan öğrencileri görmek mümkün. Gaziemir Kampüsü’nde eğitim gören Irmak Şendur, Eskrim Süper Minikler Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Triatlon Milli Takım Sporcusu Oktay Arıkan, 2014 Balkan Şampiyonu oldu. Konya duatlonu Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu, İstanbul ve İznik Triatlonları’nda Genç Erkekler birincisi oldu. Triatlona başlayalı üç sene olmasına karşın katıldığı bir çok yarışmada birinci olan Arıkan, “Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil etmek, İstiklal Marşımızı birincilik kürsüsünde okutmak çok güzel duygulardı. Aynı gururu Olimpiyatlarda da yaşamak ve yaşatmak için sabah 5’te kalkıp yüzmeye, yüzmeden okula, okuldan sonra da koşmaya gidiyorum. Spordaki disiplinli yaşamım okul başarımı da olumlu etkiliyor.” dedi.

 

14 öğrenci basketbol, 12 öğrenci voleybol, 7 öğrenci futbol, 6 öğrenci yüzme 2 öğrenci jimnastik, 6 öğrenci satranç, 1 öğrenci dart, , 2 öğrenci hentbol, , 2 öğrenci tenis, 2 öğrenci atletizm, 2 öğrenci eskrim, 2 öğrenci güreş,  1 öğrenci badminton, 1 öğrenci judo, 1 öğrenci kick box, 1 öğrenci su topu, 1 öğrenci triatlon, 1 öğrenci aguatlon ve pentatlon,1 öğrenci de yelken – optimist dallarında kürsüye çıkmayı başardı.

 

Bornova Kampüsü de, spor dallarında başarılı öğrencileriyle rakiplerini geride bırakmış durumda. Kampüste eğitim gören, 17 öğrenci futbol,  9 öğrenci basketbol, 6 öğrenci voleybol, 2 öğrenci triatlon, 2 öğrenci tekwando, 1 öğrenci yüzme, 1 öğrenci satranç, 1 öğrenci buz pateni, 1 öğrenci su altı rugby, 1 öğrenci de judo da, okullarına madalyayla dönmenin mutluluğunu yaşadı.