BAKAN ÖZLÜ, ALİAĞALILARI DİNLEDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aliağa’ya geldi. Bakan Özlü, ilk olarak Aliağa Ticaret Odası’nda sanayici, iş adamları ve vatandaşlarla buluştu. Oda yöneticileri ile basına kapalı oturu...

Özgürses Gazetesi
10:38 -
Abone ol
BAKAN ÖZLÜ, ALİAĞALILARI DİNLEDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aliağa’ya geldi. Bakan Özlü, ilk olarak Aliağa Ticaret Odası’nda sanayici, iş adamları ve vatandaşlarla buluştu. Oda yöneticileri ile basına kapalı oturumda bölgenin sorunları ile sanayici ve iş adamlarının isteklerini dinleyen Faruk Özlü, daha sonra Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Toplantı Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın çok özel bir yer olduğunu belirterek, bölgedeki yatırımlara ve sıkıntılarına değindi. Daha sonra söz alan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise İzmir’in Türkiye’nin en güzel ve önemli illerinden biri olduğunu belirterek “Bu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak yatırımlarla İzmir’in güzel ilçesi Aliağa ekonomi ve ticaret merkezi olarak çok daha iyi yerlere gelecek inşallah.” dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da İzmir denilince, çalıştırdığı insan sayısı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ödediği vergi açısından düşünüldüğü zaman Torbalı ve Aliağa’nın akla geldiğini söyleyerek “Türkiye sınırları içinde 50 milyon ton yük kapasiteli başka liman yok. Bir tek Aliağa var. Tek başına 3500 mw enerji üreten bir ilçedeyiz. Çeşitli bakanlar görmüşsünüzdür ama, ben de sayın bakanımızla birlikte çok sıkı çalışma içindeyim. Burada Aliağa’nın sorunlarının çözümü için anahtar noktasında sayın bakanımız duruyor.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Düzce Milletvekili ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aliağa’nın İzmir ve Türkiye için öneminden bahsederek başladığı konuşmasında iş dünyası, sanayici ve esnafı dinlemenin doğru karar alıp doğru işler yapmak için gerekli olduğunu vurguladı. Ticaret Odasındaki toplantının ardından Aliağa Merkez’deki İzmir Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaf ziyaretleri sırasında Ak Parti yönetim kurulu üyesi Aydın Şimşek’in Bakana uzattığı beyaz güvercini İlçe yönetimi ile birlikte “YENİ TÜRKİYE” için ” GÜÇLÜ TÜRKİYE” için gök yüzüne uçurdular.

Esnaf ziyaretleri sonrası İkindi namazını müteakiben Merkez Camii’nde kılınan bir cenaze namazına da katılan bakan, son olarak Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı’na geçerek ziyaretini sonlandırdı.

Haber: Özgür GÜN