Hem güldürdü hem ağlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri kapsamında sanatçı Müjdat Gezen’in Yılmaz Özdil’in köşe yazılarından sahneye taşıdığı “Köşe Yazıları” isimli oyunu İzmirlilerle buluşturdu. Tek ...

Özgürses Gazetesi
12:48 -
Abone ol
Hem güldürdü hem ağlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri kapsamında sanatçı Müjdat Gezen’in Yılmaz Özdil’in köşe yazılarından sahneye taşıdığı “Köşe Yazıları” isimli oyunu İzmirlilerle buluşturdu. Tek kişilik oyunda Yılmaz Özdil’in köşe yazıları usta tiyatrocu Müjdat Gezen’in yorumuyla birleşince hem kahkaha hem de duygu dolu bir gece yaşandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Müjdat Gezen Tiyatrosu’nu İzmirlilerle buluşturdu. Yılmaz Özdil’in kaleme aldığı, ünlü sanatçı Müjdat Gezen’in “Köşe Yazıları” adıyla sahneye koyduğu oyunu seyretmek isteyen İzmirliler, İsmet İnönü Kültür Merkezi’ni hınca hınç doldurdu. Yılmaz Özdil’in köşe yazıları,  usta tiyatrocu Müjdat Gezen’in yorumuyla birleşince İzmirliler gösteri boyunca hem güldü hem de ağladı. İstanbullu olmasına rağmen İzmir’in kendisi için çok kutsal bir yer olduğunu söyleyen sanatçı Müjdat Gezen, “Benim ilk  tanındığım kent İzmir. İzmir Fuarı’nda İzmir seyircisi beni meşhur etti. Her gelişimde önce Karşıyaka’ya Zübeyde Hanım’ın kabrine giderim. ‘Allah senden razı olsun. Atatürk’ü iyi ki bizim için doğurdun’derim” diye konuştu. Yaşamı boyunca yaptığı işleri herkesin beğenmesini istemediğini söyleyen Gezen, “Mesela rüşvet alanlar, hırsızlar, üç kağıtçılar beni niye beğensinler? Beğenmesinler zaten. Beğenmemek de demokratik bir hak tabi.  Beni beğenmeyenler Abdülhamit’in torunuyum diye okulumu benzinle yakmaya çalışanlar. O ateşi beş dakikada söndürdük. Ama bizim içimizdeki ateşi hiç kimse söndüremez. Çünkü o Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet ateşidir” diye konuştu.