BERGAMA DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

Bergama Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü “Dünya Tiyatrolar Günü BerKM Özel Gösterimleri” kapsamında 2’si çocuk 4 tiyatro oyunuyla kutluyor. Dünya Tiyatrolar Günü BerKM Özel Gösterimlerinde, İzmir Yeni Kapı Tiyatros...

Özgürses Gazetesi
01:24 -
Abone ol
BERGAMA DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

Bergama Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü “Dünya Tiyatrolar Günü BerKM Özel Gösterimleri” kapsamında 2’si çocuk 4 tiyatro oyunuyla kutluyor.

Dünya Tiyatrolar Günü BerKM Özel Gösterimlerinde, İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu ‘Arıcığın Macerası’ ve ‘Düş Gezgini’ adlı çocuk oyunları ile BerKM’de iki gün üst üste sahne aldı. Berksav Oda Tiyatrosu ise 26 Mart akşamı “Tarla Kuşuydu Jüliet” adlı oyunu sahneledi. 27 Mart akşamı ise İstanblimpro Tiyatrosu “Davul Tozu” adlı oyunuyla tiyatro severler ile buluşacak.

29 TİYATRO OYUNU 11 BİN KİŞİ TARAFINDAN SEYREDİLDİ

Bergama Belediyesi tarafından 5ay önce açılan Bergama Kültür Merkezi BerKM’de, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne kadar 12’si çocuk toplam 29 tiyatro oyunu gösterildi.

UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın kültür merkezi BerKM, kısa sürede gösterilen oyunlar ile Bakırçay’da tiyatroseverlerin sanat mabedi haline geldi. Son 5 ayda toplam 29 tiyatro oyununun sahnelendiği BerKM’de 12 çocuk oyunu 17 seans olarak gösterildi.Tiyatro oyunlarını toplamda 11 bin kişi izledi.

HER DAİM TARİHİN, KÜLTÜRÜN, SANATIN KENTİ OLDUK

BerKM ile ilgili istatistikleri değerlendiren ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “2500 yıl kesintisiz olarak yaşamın birbirine aktarıldığı Bergama, her daim tarihin, kültürün, sanatın kenti oldu. Her zaman demokrasinin, kültürlerin merkezi oldu. Tutucu ve baskıcı düzene karşı, laik, demokratik ve özgürlükçü anlayışları destekledi. Bergamalıların BerKM’ye gösterdiği ilgi de, geçmişten gelen bu birikimin bir kanıtı. Son 5 ayda 29 tiyatro oyunu 11 bin kişi tarafından izlendi. Bu veriler bizi çok mutlu ediyor. Ancak çocuklarımızın, onlar için getirdiğimiz oyunlara gösterdiği ilgi daha da sevindirici bir durum. Onlar bizim göz bebeğimiz. Burada oluşacak sanat aşkı belki de gelecekte onların mesleği olacak. 7’den 70’e hazırlanan zengin programlarla tüm Bergamalıların beğenisini kazanan Bergama Kültür Merkezi, kültürün ve sanatın bölgedeki en güçlü sesi olmaya devam edecek” dedi.

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI

Başkan Gönenç; “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklandığı, özel tiyatroların ayakta kalmalarını sağlayacak destekten yoksun bırakıldığı bir dönemden geçiyoruz. Ancak tüm olumsuzluklara ve engellere rağmen tiyatro sanatı ayakta kalmaya devam ediyor. Özgür düşünceyi, temel insan haklarını savunmayı, topluma ışık olmayı sürdürüyor. Ben tüm tiyatro emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor,  sahne ışıklarının sönmediği, perdelerinin kapanmadığı, daha özgürlükçü ortamlarda haklarına kavuştukları güzel yarınlar diliyorum. Yaşasın Tiyatro!” dedi.