SEYREK RAHVAN AT YARIŞLARI NEFESLERİ KESTİ

  Menemen Belediyesi 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları, binlerce yarış severi Menemen’de buluşturdu. 12 farklı kategoride 154 atın yarıştığı Rahvan At Yarışları, Seyrek Arena’da yapıldı. Gün boyu büyük bir ilgiyle izlenen ...

Özgürses Gazetesi
11:04 -
Abone ol
SEYREK RAHVAN AT YARIŞLARI NEFESLERİ KESTİ

 

Menemen Belediyesi 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları, binlerce yarış severi Menemen’de buluşturdu. 12 farklı kategoride 154 atın yarıştığı Rahvan At Yarışları, Seyrek Arena’da yapıldı. Gün boyu büyük bir ilgiyle izlenen yarışlarda sergilenen kıyasıya mücadele, nefesleri kesti.

 

Menemen Belediyesi 6. Rahvan At Yarışları’na katılanlar, günün erken saatlerinde Seyrek Arena’ya akın etmeye başladı. Türkiye’nin dört bir yanından Menemen’e gelen yarış severlerin kimi tribünden, kimi ise kamyon kasası yada traktör römorkunu tribün yaparak bir yandan yarış heyecanını yaşayıp bir yandan piknik yaptı. Rahvan At Yarışları’nı izleyenler arasında; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri ile Muhtarlar da yer aldı.

 

Yarışlar öncesinde Turgutlu Has Mehteran Takımı’nın gösterileri izleyicileri coşturdu. Mehteran Takımının seslendirdiği marşların ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız büyük bir coşkuyla okundu. Menemen Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin zeybek gösterileri ile renklenen Rahvan At Yarışları, dualar eşliğinde başlatıldı.

 

Başkan ŞAHİN; “Amacımız Birlik ve Beraberliği Sağlamak”

Rahvan At Yarışları’na ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, etkinliğe katılanları at üzerinde elinde Türk Bayrağı ile selamladı. Ata sporumuz rahvan at yarışlarını geleneksel olarak düzenleme nedenlerini; “Bu yarışları gerçekleştirirken sadece tek amacımız bulunmakta. Bu amacımız da, birlik ve beraberliği nasıl daha iyi inşa ederiz anlayışından başka bir amacımız yoktur” sözleriyle açıklayan Başkan Tahir Şahin; yol, su, kanal, park, ulaşım gibi rutin Belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerine dikkat çekerek; “Eğer bu işlerin dışına çıkmazsanız, o belediyecilik hizmetlerini yapmakla ‘Ben belediyecilik yaptım’ diyemezsiniz. Bu işleri yaparken, sosyal hizmetler, faaliyetler olarak görüyoruz” dedi.

 

Türk tarihinin her döneminde atın büyük önem taşıdığını hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasına; “Büyük Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Afyon Kocatepe’den ‘Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir, İleri” derken, yine atın üstünden, o tarihi şanlı zaferimizin emrini vermiştir.” sözleriyle devam etti.

 

“Dost, düşman bunu böyle bilsin..!”

Bu yıl Menemen’de Rahvan At Yarışları’nın 6.’sını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Tahir Şahin, at severleri vatanına, devletine, milletine, bayrağına bağlı insanlar olarak tanıdığını söyleyerek; “Bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlere şuradan şunu söylüyoruz. Hiç kimse telaşlanmasın, heveslenmesin. At severlerimiz sayesinde bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu vatan her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına yeşil, kırmızı, sarı bez parçası asılmadı, asılmayacaktır. Dost, düşman bunu böyle bilsin. At severlerimiz olduğu sürece, minarelerimizden yükselen ezan sesini hiç kimse dindirmedi, dindiremeyecektir de. At severlerimiz olduğu sürece, laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. At severler olduğu sürece İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

Yarışların bu yıl da kazasız, belasız geçmesi dileğinde bulunan Başkan Tahir Şahin, Seyrek Arena’da Rahvan At Yarışları düzenlenebiliyorsa, başta bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına borçlu olduğumuzu hatırlatarak; “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum. Yarışlarımız, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

900 metrelik kum piste sahip Seyrek Arena’da, bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 154 at ve jokey kıyasıya mücadele etti. Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4’lü Tay, 3’lü Tay, Tozkoparan, Taze 5’li, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B olmak üzere 12 farklı kategoride yarışlar yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren yarışlarda dereceye girenlere, yarışlar sonrasında düzenlenen törende kupa ve toplamda yaklaşık 75 bin TL para ödülü takdim edildi.