FOÇA, YENİ BİR SANAT GALERİSİ KAZANDI

Sanat kenti Foça, yeni bir atölye ve sergi evi kazandı… Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi’nin açılış etkinlikleri, 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla yapılan Fevzi Yavu...

Özgürses Gazetesi
12:27 -
Abone ol
FOÇA, YENİ BİR SANAT GALERİSİ KAZANDI

Sanat kenti Foça, yeni bir atölye ve sergi evi kazandı…

Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi’nin açılış etkinlikleri, 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.

Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla yapılan Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir’de katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Sanat, bir ulusun can damarlarından biridir. Tüm dünyada barışın ortak dilidir. Foça, kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerliyor. Sanata ve kültüre desteğimiz devam edecektir’ dedi.

Öncelikle görsel sanatlar olmak üzere tüm sanat dallarında; sergi,eğitim ve çalıştayların gerçekleşmesi içintasarlanana atölye sürekli ziyarete açık olacak. Açık hava sanat galerisi içinde, yerel ve ulusal sanatçıların eserlerini sergilenecek.

Fevzi Yavuz Sanat Evi ve Resim Atölyesi’nin açılış etkinlikleri kapsamında; 25 metre uzunluğunda hilal ve yıldız şeklinde bir tuval gerdirildi. Bu tuval üzerinde ressamlar, çocuklar ve halk hep birlikte çalışacak. Heykel çamuru hazırlanması, canlı performanslar gibi aktivitelerin yanısıra, 100 çocuk ve öğrenciye seramik, resim, ebru, heykel gibi sanat dallarında araç gereçlerden oluşan başlangıç paketleri dağıtılacak.

Fevzi Yavuz

1948 Trabzon doğumlu sanatçı, 1974 İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Mimarlık Bölümü’nü bitirdikten sonra mimari projelerinin yanında eski eser restorasyonu çalışmalarına da devam etti. Libya’da büyük bir inşaat firmasında bölge müdürü olarak çalıştı, dönüşünde İstanbul, Beyoğlu ve Bahçelievler Belediyesi’nde teknik başkan yardımcılığı ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halen İstanbul ve Foça’da resim atölyesi ve sanatevi bulunmaktadır.

Mesleği mimarlığın, resimle bütünleştiğine inanan sanatçı; resim yapmadan, mimarlığın tatsız tuzsuz olacağını düşünmeye başlamış. Resim yapmanın kendisi için hava gibi, su gibi olmazsa olmaz olduğunu düşünerek mimari ile resmi bir potada harmanlamıştır.