Ege’de Atık İlaç  Toplama Çalışması başlatıldı 

Çevreci Eczacılar Kooperatifi, belediyeler ve eczacı odaları işbirliğinde Ege Bölgesi'ndeki 4 ilde Atık İlaç Toplama çalışması başlatıldı. İlk olarak Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan 7'den 77'ye herkes belediyenin belirlediği meyd...

Özgürses Gazetesi
11:23 -
Abone ol
Ege’de Atık İlaç  Toplama Çalışması başlatıldı 

Çevreci Eczacılar Kooperatifi, belediyeler ve eczacı odaları işbirliğinde Ege Bölgesi’ndeki 4 ilde Atık İlaç Toplama çalışması başlatıldı. İlk olarak Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan 7’den 77’ye herkes belediyenin belirlediği meydanlar ve eczanelere atık ilaçlarını getirdi.
Türkiye’de Atık İlaç Hareketi’ni ilk defa başlatan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), Ege Bölgesi’nde Denizli, Aydın,  Manisa  ve İzmir illerinde, belediyeler ve eczacı odalarının işbirliğinde miadı dolan veya kullanılmayan atık ilaçların doğaya karışmasını önlemek amacıyla bir çalışma başlattı. Bu kapsamda ilk olarak Denizli’nin Buldan ilçesinde Buldan Belediyesi, Denizli Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) işbirliğiyle evlerde bulunan atık ilaçlar toplandı. Buldan’da yaşayan vatandaşlar, broşür ve belediye araçlarının anonslarıyla atık ilaçlarını toplamaları konusunda bilgilendirildi.
“Amacımız gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak”
Buldan’daki halkın atık ilaç toplama hareketine ilgisinin çok yüksek olduğunu belirten ÇEKOOP Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Seval Ünlüerler, aynı çalışmayı Aydın,  Manisa ve İzmir illerinde de  sürdüreceklerini söyledi. ÇEKOOP olarak gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Ünlüerler, “Atık veya tarihi geçmiş ilaçlar, toplanıp uygun koşullarda imha edilmediği takdirde toprağa ve suya karışıyor. ÇEKOOP olarak ilaçların güvenli bir şekilde toplanıp, lisanslı firmalarda çevreye zarar vermeden imha edilmesini sağlıyoruz. Ege  Bölgesi’ndeki illerinin ilçelerinde başlattığımız atık ilaç toplama çalışmasına destek veren tüm belediye, eczacı odaları yetkilileri ve kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.