FOÇALI GENÇLER ‘19 MAYIS’I KUTLUYOR

Foça’da yapılan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. ...

Özgürses Gazetesi
02:34 -
Abone ol
FOÇALI GENÇLER ‘19 MAYIS’I KUTLUYOR

Foça’da yapılan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunma ve kutlama törenine; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, sivil ve askeri erkân, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler, sporcular, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk törenine katılan öğrenciler, gençler ve sporcular, tören alanından kutlama programı’nın gerçekleşeceği Demokrasi Meydanı’na kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ yaptı.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler ise gençlik adına konuşma yaptı, şiirler okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı seslendirildi. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Foça Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı gösterilerini sahneledi. ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupaları verildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Bütün ümidim gençliktedir! Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu söyleminin yaşam anlayışımız olması dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum’’dedi.

Kutlamalar gün boyu devam edecek

Foça Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli mirası 1919 ‘Nutuk’u, 13.00-20.00 saatleri arasında, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara hediye edecek.

Foça Belediyesi’nce düzenlenen Fener Alayı, saat: 20.30’da Kavala Kafe önünden başlayacak ve Demokrasi Meydanı’nda sona erecek, ardından, saat: 21.00’de Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu konser verecek.