ALİAĞA’DA 19 MAYIS TÖRENLERLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıl dönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalara; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılma...

Özgürses Gazetesi
02:39 -
Abone ol
ALİAĞA’DA 19 MAYIS TÖRENLERLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıl dönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalara; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Akgün, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Lemih Cigin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KEMAL ATİK, “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ O GÜNLERE BORÇLUYUZ”

Tören, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ile devam eden tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik yaptı. 19 Mayıs 1919’un Türk Milleti’nin tarih sahnesinde yeniden şahlandığı bir dönem olduğunu belirten Atik, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için, ‘Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk Milleti kendi makus talihini tersine çevirmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz” dedi.

 

Atik’in konuşmasının ardından Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 19 Mayıs konulu şiirler seslendirildi. Nisa Nur Yavuz ‘1919-1933’ten Bir Parça’, Furkan Yaman ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’, Arda Öztürk ‘Türk Gençliğinin Ataya Cevabı’, Yasin Köse ise ‘Mustafa Kemal Seslense’ adlı şiirleri okudu. Atatürk’ü anlatan şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Tören Programı, Tüpraş Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu tarafından sahnelenen İzmir Yöresi halk oyunları gösterisi ile son buldu. Program bitiminde protokol üyeleri ve öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.