BERGAMA’NIN TAEKWONDA TAKIMINDA YENİ KUŞAK HEYECANI

  İzmir’in Bergama İlçesi’nde, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından dört ayda bir düzenlenen Taekwondo Birinci Etap Kuşak Sınavı, Bergama Belediyesi Erdal Önder Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.   6-18 yaş arası...

Özgürses Gazetesi
01:31 -
Abone ol
BERGAMA’NIN TAEKWONDA TAKIMINDA YENİ KUŞAK HEYECANI

 

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından dört ayda bir düzenlenen Taekwondo Birinci Etap Kuşak Sınavı, Bergama Belediyesi Erdal Önder Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

6-18 yaş arası toplamda 120 sporcunun katıldığı organizasyonda sporcular hünerlerini sergiledi. Taekwondo temel teknikleri, yakın dövüş hareketleri, sunta kırışları ve çeşitli gösteriler sporseverler tarafından büyük alkış aldı. Bergama Belediye Spor Kulübü Taekwondocularınınyeni kuşaklarına kavuşma heyecanı, tribünleri dolduran aileler tarafından heyecanla izlendi.

 

Sınava katılan sporculara başarı belgeleri Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ileBelediye Meclis Üyeleri Demet Demir, Serpil Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nurcan Şengül ve Bergama Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Köse tarafından verildi.

 

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Tören sonunda kısa bir konuşma yapan Gönenç; “İlk olarak sınava katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının hayatları boyunca sürmesini diliyorum. Özellikle siz değerli velilerimize çocuklarınızı böyle bir sportif aktivite içinde yer almasını sağladığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.Başkan Gönenç, belediye olarak tüm imkânlarımızdâhilinde Bergama’da sporun ve sporcunun gelişimine katkı sağlamak için destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

235 LİSANSLI SPORCU VAR

 

Tekvando takımının antrenörü Burçin Güven ise konuşmasında; “2009 yılında 10 lisanslı sporcusu olan takımımızda bugün 235 lisanslı sporcu yer alıyor. Sporcularımız Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen müsabakalardan başarılarla dönüyor. Bu başarılarda büyük katkısı olan, bizi her zaman destekleyen ve yalnız bırakmayan belediye başkanımız Mehmet Gönenç’e teşekkür ediyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Düzenlenecek olan turnuvalarda Bergamamıza yakışan başarılarla dönmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Burçin Güven yönetiminde çalışmalarını sürdüren Bergama Belediyespor Taekwondo Takımı, 2010 yılından itibaren ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılar ile adından söz ettirdi. Türkiye’de ve Avrupa’daki müsabakalara katılan gençler önemli başarılar yakaladı.