BERGAMA’DA ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI İLE BAŞETME KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Bergama Belediyesi, Türk Psikologlar Derneği (TPD) İzmir Şubesi’nin desteğiyle Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na girecek öğrenciler için “Sınav kaygısı ile nasıl baş ederim?” konulu seminer düzenledi. Bergama Belediyesi Yaşam...

Özgürses Gazetesi
10:21 -
Abone ol
BERGAMA’DA ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI İLE BAŞETME KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Bergama Belediyesi, Türk Psikologlar Derneği (TPD) İzmir Şubesi’nin desteğiyle Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na girecek öğrenciler için “Sınav kaygısı ile nasıl baş ederim?” konulu seminer düzenledi.

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen “Sınav kaygısı ile nasıl baş ederim?” semineri, TPD İzmir Şubesi Çocuk ve Ergen Birimi’nden Uzm. Psikolog Pınar Akdemir ve Uzm. Psikolog Bengisu Uzel Tanrıverdi tarafından iki kısım halinde gerçekleştirildi.

Bergama Belediyesi bünyesinde görev yapan Psikolog Serdar Çetin, LYS sınavına girecek öğrencilere yönelik yapılan seminer ile ilgili olarak; “Bu semineri Bergama Belediyesi olarak TPD İzmir Şubesi’nin desteğiyle sınava girecek öğrencilerimiz için düzenledik. Uzman Psikologların verdiği seminer iki kısımdan oluştu. Birinci kısımda sınav öncesi ve sınav esnasında yaşanabilecek kaygı durumunun belirtilerinin neler olduğu, nasıl geliştiği, hangi tarz düşünce alışkanlıklarının kaygıyı artırdığı ve böyle durumlarda kaygının nasıl daha iyi yönetilebileceği ve kabul edilebilir düzeye çekilebileceği hakkında bilgilendirme yapıldı. İkinci kısımda ise öğrencilerle birlikte kaygı seviyesini azaltmada etkili yöntemlerden birisi olan doğru nefes alma ve kas gevşetme egzersizi uygulaması yapıldı” dedi.