GÜZELLİK İKSİRİ İNCİR ÇEKİRDEĞİ KREMİ

Yeni yıla girerken sevdiklerini bir hediye ile sevindirmek isteyenlerin akın ettiği organizasyonların başında SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri geldi. İzmirli bayanlar  güzellik ürünleri ile yakından ilgilendi. Güzellik iksiri olarak nitelend...

Özgürses Gazetesi
07:12 -
Abone ol
GÜZELLİK İKSİRİ İNCİR ÇEKİRDEĞİ KREMİ

Yeni yıla girerken sevdiklerini bir hediye ile sevindirmek isteyenlerin akın ettiği organizasyonların başında SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri geldi. İzmirli bayanlar  güzellik ürünleri ile yakından ilgilendi. Güzellik iksiri olarak nitelendirilen İncir Çekirdeği Yağı Kremi organizasyonda yok sattı.

GÜZELLİK EN BÜYÜK HEDİYE

Yeni yılın yaklaşmasıyla sevdiklerine hediye alma telaşına giren İzmirliler çarşı Pazar hediyelikçi ziyaretlerini yoğunlaştırdı. 27. kez Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezinde kurulan SOUVENIR Hediyelik Eşya günleri hediye arayışlarında çok sayıda vatandaşın çözüm ortağı oldu. Bayanlar güzellik ürünü tanıtan ve satan stantları yoğun olarak ziyaret etti. Sevdiklerine olduğu kadar kendileri için de güzellik ürünleri aldılar. Güzellik otoritelerinin mucizevi bitkisel güzellik iksiri olarak nitelendirdiği İncir Çekirdeği Yağı Kremi tanıtımları büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler en büyük hediyenin güzellik olduğunda hem fikir oldu.

Özel standında güzellik ürünlerinin tanıtımını yapan Mehmet Saruhan, adeta güzelliğin ve genç kalmanın sırlarını ziyaretçilerle paylaştı. Cilt yaşlanmasının hızını sadece genetik mirasın belirlemediğini vurgulayan Saruhan, dış etkenler ve çevresel yaşlanmanın etkilerinin  çok daha önemli olduğunu söyledi. Saruhan, “İç organlar havanın yağmurlu, karlı, rüzgârlı, kuru veya rutubetli olmasından etkilenmezken, cildiniz bütün bu değişimlerin tam ortasında kalır. Hem içten hem dıştan yaşlanır”dedi.

BÜYKANNELERİN BİTKİSEL GÜZELLİK İKSİRLERİ

Günümüzde güzellik ve genç görünümün her zamankinden daha fazla değer kazandığını vurgulayan Mehmet Saruhan, çevrenin ve gıdaların gittikçe bozulmasına bağlı  olarak insanların çok fazla cilt  sorunları yaşadığına dikkat çekti. Saruhan, “Güzelleşmek ve genç görünmeye çalışmak önemlidir. Daha önemlisi güzelliği ve gençliği devam ettirecek önlemlerin alınmasıdır. Büyükannelerimizin bitkisel güzellik iksirlerini inceleyerek geçmişten günümüze güzellik kaynaklarını taşımamız gerekir. Ege Bölgesinde yaşıyoruz. Egeli bayanların güzelliklerinin kaynağına baktığımızda incir dikkatimizi çekiyor. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmokokinetik Araştırma Uygulama Merkezi Laboratvuarı’nda incirin çekirdeğini ayırarak elde edilen yağda çeşitli analizler yapıldığını ve ilginç sonuçlara ulaşıldığını biliyoruz. Yağda, balıklarda dahi rastlanılmayan oranda yüzde 40 omega 3, yüzde 30 omega 6 ve yüzde 17 omega 9 bulunduğu ortaya çıktı. D vitamini olarak da dünyada şu ana kadar rastlanmamış en yüksek değerin olduğu tespit edildi” şeklinde konuştu.

SIKI BİR CİLT İÇİN

Standında kapış kapış bayanların aldığı İncir Çekirdeği Yağı Kreminin birçok şeye fayda sağladığını belirten Mehmet Saruhan ürünün cilde sağladığı yararları şöyle sıraladı;

*Bu yağın en büyük özelliği arasında sayılan vücuttaki kırışıklıkları önlemesidir.Özellikle hamilelik sonrası karında oluşan çatlaklarda 2 3 ay gibi bir sürede sürekli kullanımı sonucu kırışıklıkları düzelttiği görülmüştür.

*Ciltte oluşan yaraların erken iyileşmesi üzerinde etkilidir.

*Yüzdeki ve vücuttaki sarkmalara karşı sıkılaştırıcı etkiye sahiptir.

*Yüzdeki sivilce,akne,uçuk gibi sorunlar da iyileşmesini hızlandırmakta ve sivilce oluşumunu önlemektedir.

*Yüzdeki siyah noktalar ve göz altı morluklarının düzelmesinde olumlu etkilere sahiptir.

*Dudak çatlakları ve yüzdeki çatlakların giderilmesinde etkilidir.