Ümmid-i Aşkım 14 Şubat’ta Konak’ta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Fikriye Hanım’ın birbirleri için yazdığı şiirler İzmirli besteci ve yorumcu Serap Yenici’nin sesinden 14 Şubat Sevgililer Günü’nde müzikseverlerle buluşacak.   Konak Belediyesi Güzelyal...

Özgürses Gazetesi
11:11 -
Abone ol
Ümmid-i Aşkım 14 Şubat’ta Konak’ta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Fikriye Hanım’ın birbirleri için yazdığı şiirler İzmirli besteci ve yorumcu Serap Yenici’nin sesinden 14 Şubat Sevgililer Günü’nde müzikseverlerle buluşacak.

 

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çok özel bir geceye ev sahipliği yapacak. Bugüne kadar yapılmayanı yaparak, bir ilke imza atan İzmirli besteci ve yorumcu Serap Yenici’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Fikriye Hanım’ın birbirleri için yazdığı iki şiirden bestelediği şarkılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yüreğinde Atatürk sevgisi taşıyan İzmirlilerle buluşacak. Uzun bir aranın ardından memleketi İzmir’de sahne alacak olan Yenici, ‘Ümmid-i Aşkım’ adıyla çıkardığı albümündeki şarkıları ve şiirleri müzikseverlerin beğenisine sunacak.

 

TÜM SEVENLER DAVETLİ

 

Sanatçı Yenici’nin Atatürk ve O’nu her daim çok seven, sevgisi uğruna canından vazgeçen üvey kuzeni Fikriye Hanım’ın birbirleri için yazdığı şiirleri besteleyerek şarkıya dönüştürdüğü ‘Ümmid-i Aşkım’ albümü geçtiğimiz yıl piyasaya çıkmıştı. Sabiha Gökçen’in manevi oğlu, yazar Eriş Ülger’in ‘Fikriye’ kitabında gün yüzüne çıkan şiirleri besteleyerek müzikseverlerle buluşturan Yenici, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde albümünde yer alan ‘Ümmid-i Hayal’ ve ‘Ümmid-i Aşkım’ şarkılarını İzmirliler için seslendirecek. Gecede Atatürk ile özdeşleşen şarkılara da yer verecek olan Yenici, Konak Belediyesi sayesinde hemşehrileriyle yeniden buluşacak olmanın mutluluğunu dile getirerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında Fikriye Hanım’a yazdığı şiir ve Fikriye Hanım’ın da Atatürk için yazdığı şiiri besteleyerek Türk halkının beğenisine sunduk. Ata’mıza çok şey borçluyuz. Ben de bir sanatçı olarak Ata’mıza minnet borcumu şiirlerini besteleyerek ödemek istedim. Lider Atatürk’ün değil, insan Atatürk’ün duygusal yönünü ortaya koyan şiiri böylece ilk kez bestelendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Yenici, yüreğinde Atatürk sevgisi taşıyan tüm İzmirlileri 14 Şubat’ta Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak ve girişlerin ücretsiz olduğu konsere davet etti.