Avrupa Birliği ‘Gemi Geri Dönüşüm tesisleri listesi’ denetimlerine devam ediyor

2013 yılında yayımlanan AB Gemi Geri Dönüşüm yönetmeliği kapsamında,  Avrupa Birliği Gemi Geri Dönüşüm tesisleri listesine müracaatlarını tamamlayan  firmaların denetimlerine 4-8Haziran 2018 tarihleri arasında AB Birliği komisyonu v...

Özgürses Gazetesi
12:43 -
Abone ol
Avrupa Birliği ‘Gemi Geri Dönüşüm tesisleri listesi’ denetimlerine devam ediyor

2013 yılında yayımlanan AB Gemi Geri Dönüşüm yönetmeliği kapsamında,  Avrupa Birliği Gemi Geri Dönüşüm tesisleri listesine müracaatlarını tamamlayan  firmaların denetimlerine 4-8Haziran 2018 tarihleri arasında AB Birliği komisyonu ve denetçi kuruluşu tarafından başlandı. AB Gemi Geri Dönüşüm listesinde bulunan AB üyesi ülkelere ait 23 tesise 2019 yılından biri Amerika Birleşik devletleri ve 2 ‘si ülkemizden olmak üzere 3 tesis dâhil oldu.

2018 ve 2019 yıllarında denetimleri tamamlanan, 6 tesisinde AB Gemi geri dönüşüm tesisleri listesine dâhil olması bekleniyor.

26 Haziran 2019 tarihinde AB Komisyon ve denetçi kuruluşu ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri (GEMİSANDER) ile yapılan istişare toplantısında, AB listesi giriş sürecinin kısaltılması için neler yapılabileceği, yönetmelik şartlarına uymak için yapılan çalışma ve yatırımların gemi geri dönüşüm sektörü temel hedefi olduğu, diğer firmaların da listeye dâhil olmak için kararlılık/fedakârlık gösterdikleri ifade edildi.

AB Komisyonu ve denetçi kuruluş tarafından GEMİSANDER  üyelerine verdiği hizmet ve desteğinin  artırılarak devam ettirilmesinin  önemi ve gereği , Türkiye’nin Çevre ve İş sağlığına uyumlu gemi geri dönüşüm faaliyetlerindeki çabalarının memnuniyet verici olduğu  ifade edildi.

Haber: Özgür GÜN