PETKİM DE ANLAŞMA SAĞLANDI!

PETKİM ve Petrol-İş Sendikası arasında 30 Ocak 2017 tarihinde başlayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün gerçekleştirilen son oturumda uzlaşmayla sonuçlandı. PETKİM YÖNETİMDEN GELEN YAZILI AÇIKLAMA ŞU ŞE...

Özgürses Gazetesi
07:10 -
Abone ol
PETKİM DE ANLAŞMA SAĞLANDI!

PETKİM ve Petrol-İş Sendikası arasında 30 Ocak 2017 tarihinde başlayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün gerçekleştirilen son oturumda uzlaşmayla sonuçlandı.

PETKİM YÖNETİMDEN GELEN YAZILI AÇIKLAMA ŞU ŞELİKDE:

Petkim olarak, işyerimizde örgütlü olan Petrol İş Sendikası ile 30 Ocak 2017 tarihinde başlayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, 22 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen son oturumda uzlaşmayla sonuçlanmıştır.

Üretimin her kademesinde görev üstlenen tüm Petkimliler, varılan mutabakatla büyük ve güçlü bir ailenin üyesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Petkim ile Petrol İş Sendikası arasında imzalanan TİS ile Petkimlilerin var olan hakları daha da iyileştirilmiştir.

Mutabakata varılan TİS ile sağlanan hakları şöyle özetleyebiliriz :

  • YenidönemTopluİşSözleşmemiz 01.01.2017 – 31.12.2019 döneminiiçerecekşekilde
    3 yıllıkolarakimzalandı.
  • Ücretlerde 1. YılBirinciAltı Ay %6 (%4,73 enflasyonoranınınüstüne 1,27 puanartızam) ücretzammıve 2006 yılısonrasındaişegirenişçilerebuücretzammınailaveolarak 4 puanskalayakınlaştırma,
  • YılİkinciAltı Ay Enflasyonoranındazam,
  • YılBirinciAltı Ay Enflasyonoranındazam,
  • YılİkinciAltı Ay Enflasyonoranındazam,
  • YılBirinciAltı Ay Enflasyonoranınınüzerine + 1,27 puanzam, 2006 yılısonrasındaişegirenişçilere 4 puanskalayakınlaştırma,
  • YılİkinciAltı Ay Enflasyonoranındazam, yapılmasıkararabağlandı.
  • Ayrıca, sosyalödemelervevukuabağlıödemelerde %15-%16 oranlarındaartışoldu.
  • ÇalışanlarınBayramParası 275 TL’den 380 TL’yeyükseltildi.

Biliyoruz ki; yeni dönem Toplu İş Sözleşmemiz, Petkim çalışanlarından paydaşlarına kadar her kesim için huzurlu ve kazançlı bir çalışma döneminin devamı olacaktır.

“Petkim Benim” düşüncesiyle üreten ve bu güçle Türkiye’nin 20 büyük sanayi tesisinden birini yaratan Petkim ve Petkimlilerin, ortak iradeyle imzaladığı bu sözleşmenin yeni yatırımlara açılan kapı olacağına yürekten inanıyoruz.

Bu vesileyle, bu süreçte sağduyu ve özveri gösteren tüm taraflara bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

Genel Müdürlüğü