Yorgancılar: Gelecek hedeflerini ve stratejik birlikteliği sekteye uğratmaya yönelik oyun

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un suikast sonucu öldürülmesini kınadı. Bu hain saldırının Türkiye ile Rusya’nın ortaklığını, gelecek hedeflerini ve strat...

Özgürses Gazetesi
05:48 -
Abone ol
Yorgancılar: Gelecek hedeflerini ve stratejik birlikteliği sekteye uğratmaya yönelik oyun

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un suikast sonucu öldürülmesini kınadı. Bu hain saldırının Türkiye ile Rusya’nın ortaklığını, gelecek hedeflerini ve stratejik birlikteliğini sekteye uğratmaya, Türkiye’nin güvensiz bir ülke imajını güçlendirmeye yönelik bir oyun olduğunu vurgulayan Yorgancılar, şu açıklamayı yaptı:

“3,5 yıldır Rusya’nın Ankara Büyükelçisi görevini yürüten Andrey Karlov’un başkentimizin merkezinde suikast sonucu öldürülmesinden büyük üzüntü ve şaşkınlık yaşamaktayız.

Rusya bizim hem ekonomik ve hem de siyasi açıdan çok önemli stratejik partnerimizdir. Geçen sene yaşadığımız uçak krizinin ardından liderlerimizin samimi gayretleri ile normalleşmeye doğru gidilirken, bu hain saldırı iki ülkenin ortaklığını, gelecek hedeflerini, stratejik birlikteliğini sekteye uğratmaya, Türkiye’nin güvensiz bir ülke imajını güçlendirmeye yönelik çok açık bir oyundur.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde olağanüstü çaba gösteren Andrey Karlov’a Allahtan rahmet, ailesine ve Rusya’ya başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”