ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ VERİLDİ

 ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” ...

Özgürses Gazetesi
04:10 -
Abone ol
ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ VERİLDİ

 ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarında başarılı olan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

ALTO öncülüğünde, Aliağa’da, tehlikeli mesleklerde çalışan işçilere yönelik, ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ belgelendirme sınavları devam ediyor. Ocak ve Şubat aylarında çelik kaynakçısı ve makine bakımcısı mesleklerinde sınavlar düzenlenmişti. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kişilerin sertifikaları Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka tarafından firmalarda düzenlenen programla takdim edildi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, törende yaptığı konuşmada,oda olarak eğitimin ve eğitilmiş nitelikli personelin önemini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, tehlikeli meslek grubunda işçi çalıştıran firmalara mesleki yeterlilik belgesi konusunda yardımcı olmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde yer alan tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Saka, ayrıca ‘Mesleki Yeterlilik Belgeli’ kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar ‘İşveren Prim Desteği’nin bakanlık tarafından karşılandığını söyledi.

48 tehlikeli meslek dalında ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almanın 2017 yılında zorunlu bir hale geldiğini belirten Saka, “Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Hem bu mesleklerde çalışan hem de bu mesleklerde çalışanları istihdam eden işletmelerimizin de bu zorunluluk şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde ‘Mesleki Yeterlilik Sınavları’ yapıyoruz. Bugüne kadar farklı meslek dallarında bine yakın işçiye sınav yapıldı”dedi.

Başkan Saka, önümüzdeki dönemlerde de belge alma zorunluluğu bulunan meslek alanlarına yönelik sınav ve belgelendirme işlemlerine devam edileceğini belirterek, “Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dalında işçi çalıştıran firmalarımız bizimle irtibata geçtikleri zaman biz kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sınavlar sayesinde nitelikli kişilerin olduğu iş ortamlarında kaliteli ve nitelikli üretim elde etmeleri sağlanacak. Bundan sonra bu belgeyi almayan işçiler çalıştırılamayacak. Çalışan işçilerin de mutlaka belge sahibi olması gerekecek” ifadelerini kullandı.

Belge almadan çalışan işçilerin kaçak çalışıyor pozisyonunda gözükeceklerine dikkat çeken Saka, bu durumda işletmelere cezai yaptırımlar uygulanacağını, işçilerine bu sınavı yaptırmak isteyenlerin ‘Aliağa Ticaret Odası Eğitimi Departmanı’ ile irtibata geçebileceklerini kaydetti.