KOZA ALTIN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Bergama ve Dikili ilçeleri arasında kalan Ovacık bölgesinde yer alan KOZA Altın Ovacık İşletmerleri Müdürü İsmail KOÇ, Halkla İlişkiler Müdürü Şadiye Çidem ve Halkla İlişkiler Şefi Sezgin Sarıcaoğlu,  10 Ocak Çalışan Gazetecil...

Özgürses Gazetesi
12:26 -
Abone ol
KOZA ALTIN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Bergama ve Dikili ilçeleri arasında kalan Ovacık bölgesinde yer alan KOZA Altın Ovacık İşletmerleri Müdürü İsmail KOÇ, Halkla İlişkiler Müdürü Şadiye Çidem ve Halkla İlişkiler Şefi Sezgin Sarıcaoğlu,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel basın mensupları ile Bergama Berksoy Otel’de bir araya geldi.

Gazetecilerin Günü’nü kutlayan İşletme Müdürü İsmail Koç, gazetecilik mesleği hakkında merak ettiklerini sordu. Sohbet havasında geçen buluşmada gazeteciler de, Koç’a KOZA Altın İşletmelerine kayyum atanmasından sonra yaşanan ve yapılan ne gibi değişiklikler olduğunu, üretimin geçen yıllara göre durumunu ve bölgeye sağladığı istihdam hakkında sorular yönelttiler. Kısa bilgiler edindiler.

Ovacık işletme müdürü İsmail Koç, basınla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle buluşma sağladıklarını, fakat bundan sonra daha sık görüşeceklerini ifade ederek şunları dile getirdi. ” Maden işletmeciliğinin burada yaklaşık 20 yılı aşkın bir geçmişi var.  Bizler hatta burasının kuruluşundan bu güne kadar geçen kısmıyla ilgili arşivsel bir çalışma yapmak istiyoruz. Denetim bu konuda çok duyarlı. Dolayısıyla bu konuda yapılacak her türlü çalışmayı destekleyecektir. Bence Türkiye de Altın madenciliğinin tarihçesi yazılmalıdır. Kitap haline getirilmelidir. Bu gün Türkiye de yıllık 35 Ton altın üretiliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Niye bu 135 Ton olmasın. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz, 42 medeniyetin kurulduğu bu topraklar, ilk altın paranın basıldığı yer yine bu topraklar. Başta da dediğim gibi bundan sonra siz değerli basın mensuplarıyla daha sık görüşeceğiz.”

Sohbet ortamında geçen buluşma toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.