SİGORTA ACENTELERİ KOBİ KAPSAMINA ALINDI

KOBİ kapsamına alınan 16 bin sigorta acentesi KOSGEB desteklerinden ve düşük faizli kredi imkanından yararlanabilecek. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre sigorta acenteleri ve aracıları "KOSGEB T...

Özgürses Gazetesi
10:50 -
Abone ol
SİGORTA ACENTELERİ KOBİ KAPSAMINA ALINDI

KOBİ kapsamına alınan 16 bin sigorta acentesi KOSGEB desteklerinden ve düşük faizli kredi imkanından yararlanabilecek.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre sigorta acenteleri ve aracıları “KOSGEB Tarafından Verilecek Hizmetler ve Desteklerden Yararlanacak Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler” listesine dahil edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, karar sayesinde sigorta acentelerinin 20 yıllık beklentilerinin gerçek olduğunu belirtti. Türkiye genelinde 16 bin sigorta acentesinin KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini kaydeden Saka, “Yaşanan bu gelişme, sigorta sektöründe büyük bir mutluluk ile karşılandı.KOSGEB tarafından zaman zaman düzenlenen sektörel hibe destekleri ve tüm KOBİ’leri kapsayan sıfır faizli kredi avantajlarından faydalanamayan sigorta acenteleri, kararın resmi gazetede yer alması ile birlikte artık tüm bu avantajlardan faydalanabilecekler.Aynı zamanda KOSGEB’in sunduğu sicil affı programından da faydalanabilecek olan sigorta acenteleri ve sigorta aracıları, KOBİ kapsamına girerek, birçok destekten faydalanmalarının önü açılmış oldu.Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Yaşanan bu gelişmenin sektörel anlamda da önemli bir ivmelenmenin kapılarını aralamış olduğunu ifade eden Saka, konu ile yakından ilgilenerek süreci hızlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Üyelerimizin sorunlarını aktardığımızda çözüm üretilmesi bizim geleceğe yönelik umutlarımızı daha da artırıyor. Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacak.” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ‘in sunduğu avantajlı kredi olanaklarından faydalanmak üzere sigorta acenteleri ve sigorta aracılar da KOBİ statüsüne geçirildi.

Yaşanan bu gelişme, sigorta sektöründe büyük bir mutluluk ile karşılandı. KOSGEB tarafından zaman zaman düzenlenen sektörel hibe destekleri ve tüm KOBİ’leri kapsayan sıfır faizli kredi avantajlarından faydalanamayan sigorta acenteleri, kararın resmi gazetede yer alması ile birlikte artık tüm bu avantajlardan faydalanabilecekler.

Aynı zamanda KOSGEB’in sunduğu sicil affı programından da faydalanabilecek olan sigorta acenteleri ve sigorta aracıları, KOBİ kapsamına girerek, birçok destekten faydalanmalarının önü açılmış oldu.

Bugün, Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte sigorta acenteleri ve sigorta aracıları “KOSGEB Tarafındna Verilecek Hizmetler ve Desteklerden Yararlanabilecek Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler” kategorisindeki yerini almış oldu. Bu gelişme ile birlikte artık tüm sigorta acenteleri ve sigorta aracıları gerekli şartları sağlamaları halinde KOSGEB tarafından sunulan destek programlarından faydalanabilecekler.