KARDEŞ ŞEHİR OLİMPİYATLARINDA BÜYÜK GURUR

Türkiye'yi Almanya’nın Böblingen kentinde yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda temsil eden Bergama, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Takımlarımız futbol ve voleybol branşlarında olimpiyat ikincisi olarak ülkemizi ve Bergama...

Özgürses Gazetesi
10:27 -
Abone ol
KARDEŞ ŞEHİR OLİMPİYATLARINDA BÜYÜK GURUR

Türkiye’yi Almanya’nın Böblingen kentinde yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda temsil eden Bergama, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Takımlarımız futbol ve voleybol branşlarında olimpiyat ikincisi olarak ülkemizi ve Bergama’yı gururlandırdı.

Bergama’nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba’nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda güzel bir başarı elde ederek ülkemizi ve Bergama’yı gururlandırdı.

Türkiye’yi temsil eden Bergama atletizmde 11 ve judo dalında 4 madalya kazanmıştı.  Futbol ve voleybol branşlarında finale kalan ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı karşılaşmalarda takımlarımız olimpiyatları ikinci tamamlayarak ciddi bir başarıya imza attı.

Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın dünyanın en güzel dostluk, barış ve kardeşlik organizasyonlarından biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  “ Bundan üç yıl önce 2014’te gururla ev sahipliği yaptığımız Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın coşkusunu bu yıl Böblingen’de yaşadık.  Daha önce de belirttiğim gibi kardeş şehir olimpiyatları sadece bir spor organizasyonu değil. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden dostlukların, kardeşliklerin kurulduğu ve buluştuğu bir organizasyon. Belki de olimpiyatları güzel ve anlamlı kılan en önemli özellik bu.  Oldukça çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar izledik. Centilmence yarışarak bizlere bu güzel karşılaşmaları izleten tüm sporcularımıza ve elde ettikleri başarılar ile ülkemizi ve Bergama’yı gururlandıran gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.