ALTO’DA STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ

AliaÄŸa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, oda üyelerine ve çalışanlarına yönelik ‘Stres Yönetimi EÄŸitimi’ gerçekleÅŸtirilecek. AliaÄŸa Ticaret Odası, AliaÄŸa iÅŸ dünyasından gelen talepler doÄŸrultusunda, oda üyeleri ve çalışanlarÄ...

Özgürses Gazetesi
02:46 -
Abone ol
ALTO’DA STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, oda üyelerine ve çalışanlarına yönelik ‘Stres Yönetimi Eğitimi’ gerçekleştirilecek.

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda, oda üyeleri ve çalışanları ile ilçe halkına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. 2022 yılı için planlanan eğitimi takvimi kapsamında 8 Nisan 2022 günü, Aliağa Ticaret Odası Eğitim Salonu’nda ‘Stres Yönetimi Eğitimi’ düzenlenecek. Kurum içinde ve kurum dışında çalışanlar ile müşteriyle birebir ilişki kuran kişileri yöneten ve bunlara destek veren herkese hitap edecek eğitimde, iş dünyasında sıkça karşılaşılan stresli çalışma ortamlarında uygulanması gereken metotlar, stresin sebepleri ve bu sebeplerle başa çıkabilme yöntemleri anlatılacak.

Stres yönetimi eğitimi hakkında

Stres her yaştan ve her meslekten kişiyi etkileyebilmekte. Stresten her zaman kaçamayız ancak stresi kontrol altında tutmak mümkündür. Söz konusu eğitim ile insanların yarattıkları sorunlu durumları kontrol altına alabilmek ve bu sırada yaşanabilecek yıkıcı duyguların etkilerini en aza indirebilmek için hayata bakış açılarında farklılık yaratabilecek ve uygulanabilmesi mümkün olan tekniklerin anlatılması amaçlanmaktadır. Söz konusu eğitimi, bilgi vermenin yanı sıra bir kişisel gelişim eğitimi olup, katılımcılarda konuya ilişkin temel davranış kalıplarının idrak edilmesini ve uygulamaya sokulmasını hedefler. Eğitimde katılımcıların kafalarındaki soru işaretlerini ve şüphelerini eğitim esnasında tartışma konusu yaparak Etkileşimli (Diyalektik) Eğitim Yöntemi uygulanmasıdır. Böylece eğitim; açık bir iletişime, detaylı bir öğrenmeye ve kalıcı bir davranış değişikliğine sebep olmaktadır. Eğitim katılmak isteyenler 4 Nisan Pazartesi günü mesai bitimine kadar alto.org.tr etkinlikler adresinden kayıt yaptırmaları yeterli olacak.