TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NA BERGAMA’DA YOĞUN İLGİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Profesör Doktor Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Bergama'da konferans verdi. Bergama Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konferansın ge...

Özgürses Gazetesi
04:54 -
Abone ol
TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NA BERGAMA’DA YOĞUN İLGİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Profesör Doktor Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Bergama’da konferans verdi.

Bergama Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konferansın gerçekleştiği Bergama Belediyesi Meclis Salonu, daha Feyzioğlu gelmeden hınca hınç doldu. Salona sığmayan vatandaşlar konferansı, Belediye tarafından hazırlanan alternatif salonda sinevizyondan izledi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte alkışlar eşliğinde salona gelen ve sıcak tavırlarıyla dikkat çeken Profesör Feyzioğlu, ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık’ın açılış konuşmasını da seyircilerin arasında oturarak dinlemeyi tercih etti.

Konuşmasına ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak veasla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini vurgulayarak başlayan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Karanlıklardan çıkış ‘BEN’ olmak yerine ‘BİZ’ olmaktan geçer. Peki biz kimiz? Biz birileri sırf üç kuruş daha fazla kazansın diye Soma’da yeraltına diri diri gömülen, Ermenek’te diri diri boğulan emekçiyiz. Biz sokak arasında acımasızca tekmelerle, sopalarla dövüle dövüleöldürülen  Ali İsmail’iz. Biz Ethem Sarısülük’üz. Biz Mehmet Ayvalıtaş’ız. Biz Abdullah Cömert’iz. Biz komiser Mustafa Sarı’yız. Biz Van’da soğuktan donarak ölen bebeyiz. Biz kimiz? Biz halkız halk. Bizden daha büyük bir kudret yok. Bize iş lazım, aş lazım, özgürlük lazım, bize demokrasi lazım, bize sanat, bize bilim lazım. Bu vatan bizim” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün gönüllerde taht kurduğunu söyleyen Metin Feyzioğlu “O’nun fikirlerini anlamak ve O’nun ışığıyla karanlıkları aydınlatmak zorundayız” diye konuştu.

Konferans sırasında duygusal anlar da yaşandı. TBB Başkanı, Soma’daki maden faciasında eşini kaybettikten sonra geçtiğimiz günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren 26 yaşındaki Aslı Yıldırım ile tanışmasını ve o tanışmadan sonra maden şehitleri için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Aslı Yıldırım’ın babası da Feyzioğlu’nu dinlemeye gelenler arasındaydı. TBB Başkanı Aslı’nın vefatının kendisini derinden yaraladığını belirtirken acılı baba da gözyaşlarına hakim olamadı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasının ardından katılımcılar için kitaplarını imzalayan Profesör Feyzioğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Feyzioğlu, programın sonunda vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirdi.