MUHTEŞEM KORODAN MÜZİK ZİYAFETİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen kış konserinde Aliağalılara müzik ziyafeti yaşattı. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gör...

Özgürses Gazetesi
05:06 -
Abone ol
MUHTEŞEM KORODAN MÜZİK ZİYAFETİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen kış konserinde Aliağalılara müzik ziyafeti yaşattı. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören konserin sonunda, ASEV Korosu Aliağalı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 4 parça solo, 10 parça da koro halinde seslendirilirken, ikinci bölümünde yine 4 parça solo, 14 parçada koro halinde seslendirildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 80 kişilik koroya 11 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceye Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt katıldı. Gecenin sonunda Özkurt, koro şefi Zeynel Demir’e teşekkür çiçeği takdim etti.

KORO ŞEFİ ZEYNEL DEMİR: ALİAĞA’DA MÜZİK BİRLEŞTİRİCİ BİR UNSUR

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi olan koro şefi Zeynel Demir, “ Ben yaklaşık 5 yıldır Aliağa’dayım. Bu konserimiz de 80 kişilik koromuz ile halk müziği sevenlerin karşındayız. Aliağa belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, her geçen gün daha da artan daha da ilgiyle takip edilen bir koro haline geldi. Bu açıdan çok mutluyum. Amatör bir koro olmasına rağmen haftanın bir günü olsa da buraya gelerek eğitim vermek bana çok büyük bir keyif veriyor. Burada çok şey öğrendiğime inanıyorum, insan ilişkileri anlamında da bir aile gibi olduk. Koro olarak yurt içinde çok güzel programlara katıldık. Aliağa’da müziğin birleştirici bir unsur olduğunu söyleyebilirim. Tabii burada Aliağa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerine önem vermesi, destek veriyor olması da çok önemli” dedi.