ALTO 5 YILDIZLI ODA OLDU

Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türk oda ve borsa sisteminin Avrupa oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen “Oda Akreditasyon Modeli” kapsamına göre Türkiye’nin A Sınıfı ilk 33...

Özgürses Gazetesi
04:50 -
Abone ol
ALTO 5 YILDIZLI ODA OLDU

Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türk oda ve borsa sisteminin Avrupa oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen “Oda Akreditasyon Modeli” kapsamına göre Türkiye’nin A Sınıfı ilk 33 oda ve borsası arasında yerini aldı. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, A Sınıfı Akreditasyon Belgesi’yle ALTO’nun üyelerine sunduğu hizmetlerin kalitesinin tescillendiğini söyledi.

 

2014 yılında çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 Oda/Borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1., 2., 5. ve 7. Dönemden 54 Oda/Borsa’ya akreditasyon sertifikaları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle verildi. Aliağa Ticaret Odası adına 5 yıldızlı akreditasyon sertifikasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete’den

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Üyesi ve Akreditasyon İzleme Komitesi Üyesi T. Kürşad Tanrıkulu, Meclis Üyesi ve Akreditasyon İzleme Komitesi Üyesi Yüksel Tezcan, Genel Sekreter Takdir Yarış ile Akreditasyon Sorumlusu Canan Yüksel aldı.

 

“Oda ve Borsalardan destek bekliyoruz”

 

Törenin açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, artık Türkiye’de sadece otellerin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden oda ve borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini söyledi.

 

Sanayicilerle, iş adamlarıyla her konuda istişare yapmaya devam edeceklerini anlatan Işık, “Oda ve Borsalar olarak Bakanlığımızdaki mevzuattan gereksiz hükümlerin ayıklanmasına yönelik çalışmaya da destek vermenizi bekliyoruz. Gelin mevzuatımızı birlikte basitleştirelim ve en sade, en yalın bürokrasiye sahip bakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olsun” dedi.

 

“Markalaşan ilçeler var”

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, birlik çatısı altındaki 365 oda ve borsadan 191’inin akredite olduğunu, 41’inde de bu çalışmanın sürdüğünü bildirdi. TOBB Başkanı olduğunda İngilizce okuyup yazışma yapabilen oda sayısı bir elin parmaklarını geçmezken bu sayının 355’e ulaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.  Hisarcıklıoğlu, proje ve hizmetleriyle Türkiye’yi daha iyi noktalara getireceklerini de ifade etti.

 

TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Mete de, pek çok konuda öncelikle akredite odalara danıştıklarını ifade etti.

 

Saka: “ALTO olarak başarının haklı gururunu yaşıyoruz”

 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saka, Üyelerine kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermeyi, üye memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı ve sürekli iyileştirmeyi amaç edinen bir Oda olarak Türkiye’deki 365 oda/borsa arasında 33 A Sınıfı Akredite Oda ve Borsanın içerisinde bulunma başarısını yakalamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Saka: “Başarımızı korumak ve geliştirmek zorundayız”

 

Türkiye’nin en genç Ticaret Odalarından bir olmalarına karşın A sınıfı akredite Oda ve Borsaların arasında 11 ilçe Oda/Borsası içinde bulunarak akreditasyon sisteminde örnek konumda olduklarını kaydeden Saka, “Şimdi bu başarımızı korumak ve geliştirmek zorundayız. Hizmet kalitesini sürekli artıran, üyelerinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayarak bölgesindeki proje ve faaliyetlere önderlik ederek örnek gösterilen etkin bir kurum olma yolunda çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğiz. Bu başarının sağlanmasında emeği olan tüm Yönetim Kurulu üyelerimize, Meclis üyelerimize, tüm personelimize ve üyelerimize teşekkür ederim” dedi.