BERGAMA ŞEHİR TİYATROSU “HAMLET” İLE PERDE AÇTI

Bergama’nın Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte bir yıl önce kurulan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in ‘Hamlet’ adlı eseri ile perde açtı. Biletlerin günler önce tükendiği salonda sanatseverler ...

Özgürses Gazetesi
09:56 -
Abone ol
BERGAMA ŞEHİR TİYATROSU “HAMLET” İLE PERDE AÇTI

Bergama’nın Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte bir yıl önce kurulan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in ‘Hamlet’ adlı eseri ile perde açtı. Biletlerin günler önce tükendiği salonda sanatseverler oyunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet ile tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Tek perdelik komedi yorumunun prömiyeri Bergama Kültür Merkezi’nde kapalı gişe oynadı. Tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan oyunu Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşi ile birlikte izledi.

William Shakespeare tarafından 1599 ile 1601 yılları arası yazılan ve temasında trajediyi işleyen oyun Sinan Küçüköz tarafından farklı bir yorumla yönetildi ve tek perdelik bir komedi olarak sahneye yansıtıldı. Açelya Savaşgan, Bulut Pençe, Can Mesur, Ceren Kayar, Duygu Şahin, Fulya Nur Alp, Gizem Yiğit, Selçuk Özdemir, Umut Aslan, Vedat Aytimur ve Yağmur Ekin Karayelli’nin oyuncu olarak görev aldığı oyunun ışık tasarımını Emre Açık, dekorunu Berkay Yeniçocuk, müziklerini Hakan Gürbüz, makyajını Kübra Güven,  kostüm tasarım ve uygulamasını ise Meliha Bolel Balıkçı gerçekleştirdi.

33 kişilik ekibin eğitmenliğini yapan Bergama Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz oyun sonrası yaptığı konuşmada; “Belediye başkanımız yaptığı konuşmalarda Bergama’nın ilkler şehri olduğunu vurguluyor. Bugün sahnelediğimiz oyunda Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilk oyunu. Bizi ilk oyunumuzda yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

TİYATRO BERGAMA’NIN MAYASINDA VAR

Yönetmen Küçüköz tarafından sahneye davet edilen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “BerKM çok önemli bir merkez Bergama için. Buraya tabii ki çok önemli tiyatrocular gelecek. Ama bence asıl önemli olan bizim burada, bu kentte yaşayan insanlarımızın tiyatroyla, müzikle, kültürün, sanatın diğer alanlarıyla ürettiklerini sizlerle paylaşabilmesi. Bugün onlardan birisini burada gördük. Beğeni ile izledik. Gerçekten emeğinize, alın terinize sağlık. Çok teşekkür ederim” dedi. Bergama’nın kültür ve sanatın her alanıyla özdeşleşmiş bir tarihe sahip olduğunu belirten Başkan Gönenç; “Bergama özellikle tiyatro için çok önemli bir şehir. Tiyatrocular için Asklepion büyülü bir yerdir. Buranın 2 bin yıl önce antik dönemde 3 tane tiyatrosu varmış. O nedenle Bergama’da bu işin mayası var. 1940’larda Bergamalı halkevi oyuncuları, Sofoklesten, Shakespeare’den oyunları Asklepion’da oynamışlar. Zamanın Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ‘Biz dünya klasiklerini Bergama Tiyatrolarında insanlarımıza sevdireceğiz’ demiş. İkinci dünya savaşının zor yıllarında Türkiye’de, Bergama’da Bergamalılar tiyatro oynamışlar. Dolayısıyla burası bu kültüre sahip bir şehir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yönetmen Sinan Küçüköz, ilk oyunun anısına hazırlatılan afişin çerçeveli halini Başkan Gönenç’e armağan etti. Başkan Gönenç’te şehir tiyatrosu oyuncularına plaket ve çiçek takdim etti.