Bergama’da30 Ağustos coşkusu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zafere imza atarak ulusun kaderini değiştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı. Bergama Şehitliği’nde düze...

Özgürses Gazetesi
02:49 -
Abone ol
Bergama’da30 Ağustos coşkusu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zafere imza atarak ulusun kaderini değiştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı.

Bergama Şehitliği’nde düzenlenen törenler çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenlere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri anma töreninin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Daha sonra Kaymakamlık tören alanına geçildi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam eden tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramı’nı kutladı. 13 Nisan Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiir okudular.

Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin sergilediği folklor gösterilerinin ardından Bergama’da düzenlenen Büyük Zaferin 95.yıl kutlamaları tören geçişinin ardından sona erdi.

Bergama Protokolünden Şehit ve Gazi Ailelerine Anlamlı Ziyaret

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü nedeni ile düzenlenen resmi törenlerin ardından iBergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık ilçedeki Şehit ve Gazi ailelerinin evlerine ziyarette bulundu. Bergama Protokolü ilk olarak Şehit Polis Memuru Turhan Demircioğlu’nunevine ziyarete gitti.Ardından Kore Gazisi  Ali Fuat Babaoğlu , Kore Gazisi Halil Hilmi Babaoğulları ve yine Kore Gazisi Mehmet Durmaz’ı evinde ziyaret ederek  gazi ve aileleri sohbet etme imkanı buldu.