BÜYÜKŞEHİR’DEN DİKİLİ’YE ‘STRATEJİK’ DESTEK

Dikili Belediyesi, yasalara göre zorunluluk olmamasına rağmen ilçenin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için bilimsel yönetim tekniklerinin ışığında 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı’nı hazırlıyor.   Çalışmalar Başla...

Özgürses Gazetesi
05:26 -
Abone ol
BÜYÜKŞEHİR’DEN DİKİLİ’YE ‘STRATEJİK’ DESTEK

Dikili Belediyesi, yasalara göre zorunluluk olmamasına rağmen ilçenin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için bilimsel yönetim tekniklerinin ışığında 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı’nı hazırlıyor.

 

Çalışmalar Başladı

 

Dikili Belediyesi, Bilimsel yönetim tekniklerini uygulamak, katılımcılığı sağlamak ve Dikili ilçesinin sorunlarına çözümler bularak ilçeyi cazibe merkezi haline getirme hedefinde yapılması gereken çalışmaların tespit edilmesi amacıyla 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı’nı hazırlamak için çalışmalara başladı.  Nüfusu 50 binin altında olan belediyelerin stratejik plan hazırlama zorunluluğu olmamasına rağmen şeffaflık bilinciyle hareket eden Dikili Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı destekle çalışmalara başladı.

 

Tüm Müdürler Koordineli Çalışacak

 

Çalışmaların ilk etabı olarak Dikili Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen seminerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’ndan Stratejik Yönetim ve Bütçe Uzmanı Endüstri Mühendisi Onur Önder tarafından Dikili Belediyesi’nin birimlerinde görev yapan tüm müdürlere eğitim verildi.  Endüstri Mühendisi Onur, stratejik plan yapma sürecini detaylı olarak anlatarak, bilgi ve deneyim paylaşımı yaptığı Dikili Belediyesi bürokratlarının konuyla ilgili sorularını da cevaplamayı ihmal etmedi.  Seminerin ardından son olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü personeline de Stratejik Plan – Performans Programı – Bütçe- Faaliyet Raporu İlişkisi hakkında teknik bilgi paylaşımında bulunularak planın hazırlaması sürecinde bilinçli davranabilmeleri için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi aktarıldı.

 

‘Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve Ekibine Gönülden Teşekkür Ediyorum’

 

Konuyla ilgili bilgi veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili ilçesinin her alanda gelişmesini sağlayacak projeleri gerçekleştirme ve geleceğe yönelik stratejileri belirleme adına son derece faydalı bir çalışma yapıldığını belirterek, “Bizim hedefimiz her alanda gelişmiş bir Dikili yaratmak. Bu da ancak geleceği planlayarak olur. Dikili’nin geleceğini planlayarak kaybettiği günleri telafi edeceğiz. Şunu tüm yüreklilikle söyleyebilirim ki, Dikili’de artık kara düzen çalışma dönemi bitmiştir. Bundan sonra atılacak her adım, bilimsel verilere dayanacak, çevreye, doğaya ve tüm canlılara değer veren çalışmalar olacaktır. Ayrıca bu çalışmaları gerçekleştirirken en büyük güç kaynağımız olan ve hiç bir zaman bizden desteklerini esirgemeyen Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve ekibine de gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Tosun, ‘Bizim hedefimiz belli. Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile el ele vererek Dikilimize hak ettiği değeri kazandırarak halkımızın mutluluğunu ve refahını arttırmak için çalışacağız. Bu hedef doğrultusunda ilerlerken rehberimiz hep bilimsel çalışmalar olacaktır. İlçemizin problemlerini çözüme kavuştururken de, ilçemizin Ege Bölgesi’nin önemli bir merkezi olmasını sağlama çabasında da hep bilimsel çalışmalar yapacağız. İlçemizin gelişmesi ve kalkınmasını sağlamak adına yapacağımız çalışmalarda hep ilçemizin kaynaklarını insanlarımız ve ilçemizin geleceği için kullanacağız. İlçemizin geleceğini aydınlatma adına işbirliği içinde çalışmalara devam edeceğiz’ görüşlerini dile getirdi.