ALTO ALİAĞA’NIN SORUNLARINI KONUŞTU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Aliağa Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Y...

Özgürses Gazetesi
01:58 -
Abone ol
ALTO ALİAĞA’NIN SORUNLARINI KONUŞTU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı İzmir’deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Aliağa Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamer Karaman ve Şenol Dönmez ile Genel Sekreter Takdir Yarış’ın katılım gösterdiği toplantıda Odaların hazırlamış olduğu gündem maddeleri görüşüldü.

Aliağa-İzmir karayolu lojistik hareketliliğe cevap veremez durumda

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut Aliağa-İzmir karayolunun bölgede artan ticari hareketliliğe cevap veremez duruma geldiğini belirterek, yapımı devam eden “Aliağa-İzmir Çevre Yolu’nun” en kısa sürede tamamlanması gerektiği konusunda yetkililere uyarılarda bulundular.

‘Aliağa-İzmir Çevre Yolu’ en kısa sürede bitirilmeli

Bünyesinde birçok sektörü bulunduran ve İzmir’in en önemli sanayi-ticaret kentleri arasında yer alan Aliağa’da, var olan ekonomik hareketliliğin lojistik hareketliliği de beraberinde getirdiğini ifade eden Erdem, “Yaşanan ticari ve ekonomik hareketlilik neticesinde, gün içerisinde özellikle ağır tonajlı araçlar Aliağa-İzmir Karayolu’nda oldukça fazla trafik yoğunluğuna neden olmaktadır.  Buna ek olarak mevcut yoğunluğa Manisa’dan Nemrut limanlar bölgesine gidip gelen tırlar da eklendiğinde trafiğin sıkışıklığı daha da fazlalaşmakta ve bu yolda seyreden araçlar için büyük bir tehlike oluşmaktadır. Yaşanan bu yoğunluğa birde hâlihazırda yapımına devam edilen ve 2015 yılının Haziran ayında faaliyete geçmesi planlanan ‘PETLİM’ limanı da devreye alınınca yaşanacak trafik yoğunluğu içinden çıkılamaz hale gelecek ve mevcut karayolu bu kapasiteye cevap veremeyecektir. Bu sebeple Aliağa Ticaret Odası olarak gelecekte daha büyük sıkıntıların doğmaması adına özellikle “Aliağa-İzmir Çevre Yolu’nun” en kısa sürede bitirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.