KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB TOPLANTISI YAPILDI

ÖZGÜR SES GAZETESİ - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanl...

Özgürses Gazetesi
12:36 -
Abone ol
KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB TOPLANTISI YAPILDI

ÖZGÜR SES GAZETESİ – Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle tarımsal üretimin yapılması amacıyla hazırlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Sağlık Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” nin Kınık’ta ilk adımları Kimyon ve anason ekimiyle atılmıştı. Mayıs ayı için planlanan adaçayı ekimi ile proje ilerlemeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle tarımsal üretimin yapılması amacıyla hazırlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Sağlık Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’nin hayata geçmesiyle, Kınık Delez Yaşam Vadisi’nde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda birçok isim yer aldı

Toplantıya Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer başta olmak üzere, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yıldırım Kavlak, Kınık TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Enver Olgunsoy katılım sağladı.

Ayrıca  Bergama Ticaret odası Başkanı Fikret Ürper, Martin Bauer Turkey Genel Müdür Yard. Suat Meral, Satın Alma ve Plantasyon Müdürü Erdinç Yünten, Nur Gıda İçra Kurulu Başkanı Dr. Abdülbeşir Ceylan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda Yüksel, Kütaş Group Genel Müdürü, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akdemir , Ege Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Veli Yüksel , Kınık TDİOSB Proje ekibi ve proje koordinatörü Fatih Üçgün toplantıda yer alan isimlerdi.

Toplantı’da, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibi ve proje koordinatörü olan Fatih Üçgün,  Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konulu sunum sunum yaptı.

“Kınık’ı tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapmak için çalışacağız”

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer , “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak. Bu proje için ayırdığımız 16 bin metrekare alanda ilk adımları kimyon,anason ve adaçayı ekimi ile atmış buluyoruz. Kınık’ın verimli topraklarında proje kapsamında attığımız adımlarla, Kınık’ı tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapmak için çalışacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Toplantı bölgede üretilen tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim alanları ve toplantı saha ziyaretleri,  bitkilerin kullanım alanları konularında görüş alış verişi yapılmasının ardından sona erdi.