Bergama’da her gün 500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek

Bergama’da evden çıkamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılar ve yalnız yaşayanlar için Bergama Belediyesi aşevinde hazırlanan iki öğünlük üç kap sıcak yemek her gün evlere kadar servis ediliyor. Bu süreçte evden çıkamayanlar...

Özgürses Gazetesi
05:08 -
Abone ol
Bergama’da her gün 500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek

Bergama’da evden çıkamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılar ve yalnız yaşayanlar için Bergama Belediyesi aşevinde hazırlanan iki öğünlük üç kap sıcak yemek her gün evlere kadar servis ediliyor. Bu süreçte evden çıkamayanların alışverişleri de yapılarak evlerine kadar götürülüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve yalnız yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hijyen kurallarını titizlikle uyguladığımız aşevimizden her gün 500 hemşehrimize iki öğünlük üç kap sıcak yemeği evlerine kadar götürüyoruz. Bu süreçte evlerinde kalan vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılar, yalnız yaşayan ve kronik rahatsızlıkları dolayısıyla yemek yapamayanlara yönelik olarak her gün Bergama Belediyesi aşevinde hazırlanan 500 kişilik yemek evlere kadar sefer taslarıyla servis ediliyor. Çorbası, ana yemeği, tatlı veya meyveden oluşan menüsü ile her gün hazırlanan 500 kişilik yemek öğlen ve akşam öğününde hanede yaşayanlara yetecek ölçüde sefer taslarına konularak belediyeye ait araç ve personel ile evlere kadar servis ediliyor. Başkan Koştu, “Aşımız ortak kaynasın, bu süreci hep beraber hoşgörü, sabır ve sağlıkla atlatalım diye ekiplerimiz elleri öpülesi, bizleri bugünlere getiren büyüklerimizin yanında” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “ 7/24 YAŞLILARIMIZIN YANINDAYIZ”

Evlere yapılan sıcak yemek servisi yanında 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başladığı ilk günden itibaren Alo Vefa Hattı’nı devreye aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediyemize ait 232 632 80 05 nolu telefondan bize ulaşan büyüklerimize ücretleri karşılığında istedikleri alışverişi yaparak evlerine kadar götürüyoruz. Maddi durumu iyi olmayanların ise imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için 7/24 bu hizmetimizi vermeye devam edeceğiz. Büyüklerimizden tek ricamız uyarılara dikkat etmeleri ve evlerinde kalmaya devam etmeleri. Onların bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturduğumuz ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor” dedi.