Erol Güngör “Sözümüzü ortaklaştırmaya devam edeceğiz”

28 Kasım’da CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Erol Güngör, bir aylık periyotta bir dizi ziyaretlerde bulunarak, çalışmalarına devam ediyor. Ziyaretlerde, kalabalık gruplarla karşılanan Güngör’...

Özgürses Gazetesi
08:00 -
Abone ol
Erol Güngör “Sözümüzü ortaklaştırmaya devam edeceğiz”

28 Kasım’da CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Erol Güngör, bir aylık periyotta bir dizi ziyaretlerde bulunarak, çalışmalarına devam ediyor. Ziyaretlerde, kalabalık gruplarla karşılanan Güngör’ün aday adaylık döneminde olmasına rağmen, ilgi ve coşkuyla karşılanması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı(STK), muh­tar­lık­lar, hem­şe­ri der­nek­le­ri ve sen­di­ka yö­ne­tim­le­riy­le bir araya ge­le­rek hem yerel se­çim­ler hem de ken­tin ih­ti­yaç­la­rı üze­ri­ne gö­rüş­me­ler­de bu­lu­nan CHP’li Gün­gör “Ali­ağa’yı var eden tüm bi­le­şen­ler­le bir araya gel­me­ye, sö­zü­mü­zü or­tak­laş­tır­ma­ya devam ede­ce­ğiz.” Dedi.

İlk ziyaret meslektaşlara!

Aday adaylık açıklaması sonrası bir dizi ziyaret gerçekleştiren Güngör ilk olarak Eğitim-İş İzmir 7 No’lu Şube yönetimini ziyaret ile çalışmalarına başladı. Güngör, buradaki ziyaretinde kendisinin de öğretmen enstitüsü mezunu olduğunu ve eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını yakından takip ettiğini vurguladı. Eğitim-İş Sendikası’nda örgütlü öğretmenlerle görüşen Güngör, “Bu şehre hizmet edeceksek ve gelişmesini sağlamak istiyorsak öncelikli hedefimiz sağlıklı eğitim için tüm şartları sağlamak olmalı. Ulaşımından beslenmesine sağlıktan kırtasiyesine kantininden oyun alanlarına kadar eğitimi kapsayan tüm etkenlerin takipçisi olmalıyız. Öğretmenlerimizle bir araya gelerek şehrimizde eğitim anlamında yapılması gerekenleri konuşmalıyız.” Dedi.

“Muhtarlarımız Cumhuriyetin yapı taşlarıdır”

Saha çalışmalarında muhtarlık ziyaretlerine ağırlık veren Erol Güngör: “Yerel yönetim demek, çekirdekten başlayan sokak-mahalle kültürünü kavrayıp ihtiyaçlarını analiz etmek demektir. Mahallelerimizi yöneten mahalli idarecilerimiz olan muhtarlarımız, mahallesinin ihtiyacını en iyi bilen kişilerdir. Bizler nasip olur da bu göreve atanır ve seçimi de alırsak ki alacağımızdan hiç şüphem yok, sürekli ve aktif bir şekilde muhtarlarımızla çalışarak sorunları muhtarlarımızın istek ve taleplerine göre çözeceğiz. Halkımızı asıl yönetenler halkın en önemli zinciri olan muhtarlardır. Parti politikamızda da muhtarlarımızın yeri ayrıdır. Çünkü muhtarlarımız Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yapı taşlarıdır.” Dedi.

“Bu şehre Sözümüz Var”

Muhtarlarla sadece bu dönem aday adaylığı sürecinde bir araya gelmediğini, gerek görev aldığı kurum ve STK’lar da, gerek 2014-2019 dönemi İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediye meclis üyeliği sürecinde muhtarlarla birlikte sürekli çalıştıklarının altını çizen Güngör, “Büyükşehir meclis üyeliğimde olsun, parti çalışmaları sırasında olsun muhtarlarımızla hep iç içe olduk. Bizlere düşen görev neyse elimizden geldiğince yapmaya ve sorunları yetkili mercilere iletmeye çalıştık. Bu şehre, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın olduğu gibi bizlerin de bir vefa borcu var. Bizler bu şehrin havasını soluyor, ekmeğini yiyoruz. Çocuklarımızı bu şehirde büyütüyoruz. Hem vatandaş olarak hem de bu şehre başkan adayı olarak katkı koymak asli görevimizdir. Bu bugün de böyle, bundan sonra da böyle olacak! Eğer partimiz bana bu görevi verir, halkımız da 2024’ün Martı’nda evet derse şehrimiz için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Çünkü bu şehre Sözümüz Var.” Dedi.

“Görüşmelerimizde ortaya çıkan sorunlar ortak”

Emeğin şehri Aliağa’ da üreten ve bu şehre değer katan temel bileşenlerine yönelik bir paylaşım olmadığına, onların ihtiyaçlarına yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığına dikkat çeken Erol Güngör, “STK, sendika veya dernek görüşmelerimizde ortaya çıkan sorun ve konular genelde hep aynı noktada buluşuyor. Emeğin ve emekçinin kenti Aliağa’da üreten kesim için hiçbir çalışma yok. Kente emek veren vatandaşların barınma, sosyal yaşam ve eğitim gibi alanlarda görmezden gelindiğini aşikâr. Kısacası sürekli büyüyen ve gelişen sanayi ve ticaret kenti Aliağa demekten öteye gidilmiyor.  Maalesef her geçen gün büyüyen Aliağa’nın kaynak ve kazanımları nereye gidiyor? Bu soru bu seçim döneminde herkesin sorguladığı bir soru. Cevabı da tüm Aliağa halkı tarafından iyi biliniyor: Aliağa’nın bütçesi halk için harcanmıyor.” Dedi.

“Yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz”

Ziyaretleri sırasında yoğun ilgiyle karşılandığını belirten Güngör, “Ziyaretlerimiz sırasında adeta başkan gibi karşılanıyoruz. Bu da bizleri daha çok motive ediyor. Gerek vatandaşlar gerekse kurum temsilcileri bizlere isteklerini, kente veya mahallelerinde neler yapılması gerektiğini anlatıyor ve çözüm istiyor. Bizler de bu zaman zarfında başkan olursak ilk yapacağımız girişim ve projelerden bahsediyor, sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz. Kısacası kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte ziyaret gerçekleştirdiğimiz tüm kurum ve kuruluşlara bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu süreçte Aliağa’yı var eden tüm bileşenlerle bir araya gelmeye, istişarelerde bulunmaya en önemlisi de sözümüzü ortaklaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.