SMA TİP 1 HASTASI KAAN EFE’NİN TEDAVİSİ İÇİN GEREKEN PARA TAMAMLANDI

SMA Tip 1 hastası Kaan Efe Şanal’ın tedavi masraflarına katkıda bulunmak için Kınık Kaan Efe Gönüllüleri’nin başlattığı bağış kampanyası mutlu sonla bitti. Kaan Efe Gönüllüleri yaptıkları bağışlar ile mucizeyi gerçeğe dön...

Özgürses Gazetesi
09:26 -
Abone ol
SMA TİP 1 HASTASI KAAN EFE’NİN TEDAVİSİ İÇİN GEREKEN PARA TAMAMLANDI

SMA Tip 1 hastası Kaan Efe Şanal’ın tedavi masraflarına katkıda bulunmak için Kınık Kaan Efe Gönüllüleri’nin başlattığı bağış kampanyası mutlu sonla bitti. Kaan Efe Gönüllüleri yaptıkları bağışlar ile mucizeyi gerçeğe dönüştürdü.

Kaan Efe bebeğin tedavisi için gereken 3 milyon doların masrafları da dahil  tamamı Kaan Efe Kınık Gönüllüleri adına Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer`in bağış kampanyasına destek olmak için katıldığı “SMA`lı çocuklar yardım bekliyor  1 Euro 1 İnsan Platformu`nun düzenlediği canlı yayında yüzde yüze ulaşarak tamamlandı. Aylardır Kaan Efe Şanal bebek için  sanayici,  iş adamları, esnaf ve hayırseverlerden tek tek yardım kampanyasına destek isteyen ve tedavi masrafları için ihtiyaç duyulan miktarın toplanması için büyük çaba sarf eden Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, kampanya için gerekli olan miktardan da fazlasını toplayarak büyük bir başarıya imza attı. Bağış Kampanyasında yüzdelik hesabından arta kalan para, İzmir Valiliği onayı ile belirlenecek başka bir SMA`lı bebeğin kampanyasına aktarılarak bir başka can`a nefes olacak.

Kaan Efe Şanal`ın tedavisi için gerekli olan tedavi masraflarının tamamının toplandığı canlı yayında mutluluk gözyaşları sel oldu. Özellikle anne Mehtap Şanal ve baba Barış Şanal`ın heyecanı görülmeye değerdi.

Tedavi için gerekli miktarın tamamlanması ile birlikte 9 ay önce başlayan `Kaan Efe`ye Nefes Ol ` kampanyası sona erdi. Kaan Efe Bebek  önümüzdeki günlerde tedavi olmak için  ailesiyle birlikte  Almanya’ya gidecek.

Bağış kampanyası`nın en başından bu yana büyük destek olan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ” Kaan Efe kazandı biz Kınıkta tüm gönüllüler adına hep birlikte inandık tüm Kınıklılar adına ve doktor abisi olarak da tedavisinde de her zaman yanındayız inşallah sağlık ve sıhhat temenni ediyorum.” dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Mehtap Şanal ” bugünü bekliyorduk inşallah mucizeleri gerceklestirmis olduk bir an önce de iyileşecek. çok mutluyum çocugumun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum Rabbim bütün bebeklerimize nasip etsin. .Kaan Efe kopyagen sayısı bir olan bir bebek doktorlar 6 ay en fazla yaşar dedu doktorlar ama çok şükür benim çocuğum başardı 19 aylık oldu   ”  dedi.   Baba Barış Şanal ise kampanyaya destek olan bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

Tedavinin kalan miktarının tamamlanması için bağış toplayan  ve canlı yayınlar ile yardım kampanyasına destek olan Kınık Kaan Efe gönüllülerini hayırseverler ve iş adamları kampanyanın başından bu yana aileyi hiç yalnız bırakmadı. Kınık Kaan Efe Gönüllüleri başta olmak üzere Kınık esnafı, iş adamları, ve çok sayıda hayırseverler Kaan Efe bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın kalan kısmının toplanması için adeta seferberlik başlattı.Yapılan bağışlar ile mucize gerçek oldu . Valiliğin yasal onaylı IBAN hesabına yatırılarak toplanan bağışlarla SMA Tip 1 hastası Kaan Efe Şanal, kendisine umut olacak tedavi için son adıma kavuştu. Artık geriye sadece Almanya’daki hastanede tedavi olup sağlığına kavuşması kaldı.

9 aydır devam eden bağış kampanyası kapsamında geçtiğimiz günlerde Kınık Kaan Efe Gönüllülerinden Sanatçı Fırat Tanır, SMA Tip 1 Hastası Kaan Efe Şanal ve hastalıktan muzdarip olan çocuklara dikkat çekmek amacıyla özel bir şarkıya imza atmış, 18 aylık İzmirli Kaan Efe’nin tedavi masraflarına katkıda bulunup yardımları hızlandırmayı hedefleyen şarkıya bir de klip çekilmişti. Söz, müzik ve klibin çekimi için hiçbir ücret alınmadan hazırlanan şarkı, 2 Aralık’ta Circle Music ve Sony Music Türkiye desteğiyle yayınlanmıştı.

Kampanyaya şu ana kadar Kınık Kaan Efe Gönüllüleri’nin yanı sıra Hadise, Gülşen, İlyas Salman, Alişan, Aşkın Nur Yengi, Bülent Ersoy, Zerrin Özer, Işın Karaca, Niyazi Koyuncu, Müfitcan Saçıntı, Bedirhan Gökçe, Ece Erken, Buse Varol, Eylül Su Sapan, Fırat Çelik, Bahadır Tatlıöz, Koray Avcı, İsmail Türüt, Turgay Başyayla, Elif Avcı, Ece Seçkin gibi pek çok sanatçı, Oyuncu ve Sunucu Hakan Ural, Haber Spikeri Şebnem Sunar Küçük, Sunucu ve Haber Spikeri Hilal Özdemir gibi çok sayıda ünlü isim paylaşımları ile destek oldu. Sanatçıların dışında Kınık Gönüllüleri ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer de Kaan Efe klibine ve kampanyaya büyük destek verdi.