CHP Belediye Başkan Aday Adayı Çağatay Güç basınla buluştu

CHP Aliağa Belediye Başkan aday adayı Çağatay Güç, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Güç, siyasi hayatı ve neden aday adayı olduğunu anlattı. 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkanlığı için CHP’den aday ...

Özgürses Gazetesi
09:12 -
Abone ol
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Çağatay Güç basınla buluştu

CHP Aliağa Belediye Başkan aday adayı Çağatay Güç, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Güç, siyasi hayatı ve neden aday adayı olduğunu anlattı.

2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Çağatay Güç, ilçedeki basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güç, özgeçmişi hakkında da bilgiler verdi. 1986 yılında öğretmen bir anne babanın çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldiğini ifade eden Çağatay Güç, 1992 yılından bu yana Aliağa’da yaşadıklarını belirtti. İnşaat mühendisi olduğunu, 2010 yılında Aliağa Belediyesi taşeron firmasında kontrol mühendisi olarak çalışmaya başladığını söyleyen Güç, 2011 yılında Aliağa Belediyesi’nde sözleşmeli memur olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirildiğini, 2013 yılında çıkan yasa ile devlet memuru olarak atandığını, 2011-2015 yılları arasında Fen İşleri Müdürlüğü’nde kontrol mühendisi olarak birçok projede yer aldığını, 2015-2019 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde proje kontrol mühendisi olarak çalıştığını, belediyede yaşanan işten çıkarmalar ve memurlara olan baskılardan dolayı çok sevdiği belediyecilik kariyerini 2019 yılında sonlandırdığını anlattı.

Üniversite yıllarında İskenderun’da CHP gençlik kollarında görev aldığını kaydeden Güç, siyasi hayatı ile ilgili de bilgiler vererek, “2009 yerel seçimlerinde İskenderun’da belediye başkanlığı yapan o dönemki CHP adayı Yusuf Hamit Civelek için seçim çalışmalarında aktif görev aldım ve seçimi kazandık. 2009 yılı üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Aliağa’ya dönüş yaptım. Askerlikten hemen sonra CHP Aliağa İlçe Gençlik Kollarında çalışmaya başladım. 2010 yılından itibaren 2 yıl boyunca CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüm. Devlet memuru olmam sebebiyle görevimi bırakmak zorunda kaldım. İlçe örgütümüzle beraber 2010 yılı anayasa referandumu ve 2011 yılı genel seçimlerinde çok yoğun çalışmalar yürüttük. Memuriyetten ayrıldığım için yeniden partim Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi oldum.” Dedi.

“Aliağa’mızda yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandırmak  istiyoruz”

Aliağa Belediye Başkanlığı için neden aday adayı olduğunu da kısaca değinen Çağatay Güç, “Benim ve ailemin Atatürk’ün fikirlerine ve devrimlerine bağlılığı tartışılmazdır. 21. Yüzyıl insan hakları ve özgürlükler perspektifinden bakıldığında tüm etnik kimliklere ve dini algılara eşit mesafedeyim. Tamamı benim için değerli ve önemli. Özel hayatımda ve çalışma hayatımda Anayasamızın 10. Maddesi doğrultusunda herkese, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin eşit mesafede bulunmayı kendime şiar edindim. Dolayısıyla 10 yıldır sosyal demokrat belediyecilik yönetiminden uzak Aliağa’mızda yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandırmak ve sosyal belediyeciliği hayata geçirmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aliağa Belediye Başkan aday adayı oldum ve bununla onur duyuyorum.” Diye konuştu. Çağatay Güç, yarın (30 Kasım Perşembe) saat 17.30’da CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığı ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirecek.