BERGAMA BELEDİYESİ EGELİ AKADEMİSYENLERİ KOZAKLILARLA BULUŞTURDU

“Ege Üniversitesi Köyümüzde” Projesi Yukarıbey’de Gerçekleştirildi Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumla paylaşmak amacıyla geliştirdiği “Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesini Kozak Yukarıbey Mahallesi’nde gerçekle...

Özgürses Gazetesi
09:02 -
Abone ol
BERGAMA BELEDİYESİ EGELİ AKADEMİSYENLERİ KOZAKLILARLA BULUŞTURDU

“Ege Üniversitesi Köyümüzde” Projesi Yukarıbey’de Gerçekleştirildi

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumla paylaşmak amacıyla geliştirdiği “Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesini Kozak Yukarıbey Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi ve Bergama Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Egeli akademisyen ve öğrenciler, Kozak muhtarları ve Yukarıbey’den çok sayıda
vatandaş katıldı.

Proje kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri bölgede yetişen çam fıstığı ve zirai bitkiler üzerine Yukarıbeyli çitçilere sunumlar gerçekleştirdi. Bunun yanında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Astronomi ve Uzay Bilimlerinden akademisyenler de vatandaşlar ile bir araya geldi. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencileri vatandaşlara diş ve sağlık taraması gerçekleştirdi.

“SORUNLAR İÇİN GÖNÜLLÜYÜZ“

Etkinlikte konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege üniversitesi ailesi olarak Bergama Yukarıbey mahallesinde böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Üniversiteler, yaptığı çalışmaları toplumla paylaşmalı, topluma aktarabilmeli, sizlerin sorunlarına çözüm üretebilmeli. Eğer bunu yapamıyorsak bizim yayınlarımız çalışmalarımız raflarda kalıyorsa bizim profesör, doçent olmamızın bir anlamı yok. Ülkeme vatanıma katkım varsa ben kendimi bahtiyar hissederim. Akademisyenlerimiz bölgenin sorunlarını saptamak adına daha önce geldiler. Önceden tespit ettiler. Neler yapılabilir diye değerlendirmede bulundular. Bergama’nın, İzmir’in ve ülkemizin geleceğine katkı sunmak için gönüllüyüz. Çünkü bizim için hayatın anlamı bu ülkeye hizmet etmek” dedi.

“KOZAK İLE İLGİLİ İKİ ENSTİTÜTÜMÜZ GÖREVDE”

Bergama için Kozak Yaylası’nın özel ve önemli bir bölge olduğunu ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, çam fıstığında yaşanan verim kaybı düşüklüğüne ilişkinde açıklamalarda bulundu. Başkan Koştu “ Geçtiğimiz hafta Kozaklı muhtarlarımız ile birlikte Ankara’da Sayın Tarım Bakanımızla bir araya geldik. Konuya ilişkin yürütülecek çalışmalar konusunda ve sorunun giderilmesi konusunda bizlerle ilgilenerek yol göstermeye çalışıyorlar. Enstitü kurulması yönünde meclise verilen soru önergesinin reddedilmesi hususunda bu konuyla ilgili zaten iki tane enstitümüz görevli ve çalışmalarını yürütüyor. Sayın bakanımız muhtarlarla görüşmesinde isterlerse Bergama’ya da bir enstitü kurabileceklerini muhtarlara da dile getirdi ve yeni atıl bir şeye gerek olmadığı yönünde karara varıldı. Çalışmalar konusunda herhangi bir yavaşlama veya gerileme yok, tam tersine derlenip toparlanma var. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle tek çatı altında daha verimli çalışmalar yürütüleceğini ve kısa zamanda bu sorunun giderilmesi için gerekenlerin yapılacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu yöresel halk danslarını sergiledi. Sonrasında EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı vatandaşlarla birlikte Fakültelerin stantlarını gezdi.