EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) işbirliğiyle Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Aliağa’da trafik güvenliği ve yol güvenliği farkındalığının artırılmas...

Özgürses Gazetesi
07:19 -
Abone ol
EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) işbirliğiyle Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Aliağa’da trafik güvenliği ve yol güvenliği farkındalığının artırılması amacıyla vatandaşları simülasyon aracına bindirdi. Ekipler, trafikte emniyet kemeri takmayan sürücüleri de simülasyon aracına yönlendirdi.

Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince İstiklal Caddesi’nde yapılan emniyet kemeri uygulamasında aracında emniyet kemeri takmayan araç sürücüleri durdurularak simülasyon aracına bindirildi. 5 kilometre hızla döndürülen araca binen araç sürücüleri ise araçtan indiklerinde bundan sonra kesinlikle emniyet kemeri takacaklarını söyledi.

“Toplumuzu bu şekilde bilinçlendirmede fayda var”

Emniyet Kemeri takmayıp idaresindeki otomobili ile seyir halinde iken uygulama noktasında trafik polisi tarafından durdurulup kısa bir eğitime tabii tutulan araç sürücüsü Harun Karagöz kısa mesafede dahi emniyet kemerini takmanın çok önemli belirtti. Karagöz, “Çok kısa mesafe olduğu için emniyet kemeri takmadan yola çıktım. Polis memuru arkadaşlar çevirme yaptılar. Emniyet kemerin önemini anlatmak için birkaç teste tabii tuttular. Ve gerçekten emniyet kemerini takmanın ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha gördüm. Kendilerine bu güzel uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Toplumumuzu bu şekilde bilinçlendirmekte fayda var.” dedi.

“Yol güvenliğiniz için bunlar gereklidir”

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) Başkanı Mutlu Baykal, Aliağa’da trafik güvenliği ve yol güvenliği farkındalığının artırılması amacıyla emniyet kemerini takmayan sürücülere çarpışma simülatörünü ve devrilme simülatörüyle emniyet kemeri konusunda eğitim verdiklerini söyledi. Başkan Baykal, “Bugün biz trafik ve yol güvenliği için Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İSGARD İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneğimizin ortaklığınla HED akademinin desteğiyle Aliağamızda yol güvenliği ve trafik eğitimi ile ilgili eğitim istasyonumuzu demokrasi meydanına kurduk. Burada yoldan geçen, emniyet kemerini takmayan sürücülerimize ve Aliağalı vatandaşlarımıza çarpışma simülatörünü ve devrilme simülatörüyle eğitimlerimizi verdik. Sizlere mesajımız mutlaka aracınıza bindiğinizde emniyet kemerinizi takmanız ve hız kurallarına riayet etmenizdir. Yol güvenliğiniz için bunlar gereklidir. Kuralları uyduğunuz için teşekkür ederiz.“ dedi.

“Vatandaşlarımızı emniyet kemeri ve kask takmaya davet ediyoruz”

Simülatörü kullanan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, emniyet kemerinin önemini anlatan İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, hasarlı kazalarda ülke ekonomisine büyük kayıp verildiğini belirtti. İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, “Keşke bütün vatandaşlarımız trafik kurallarına uysa da hiçbir ceza kesmesek. Ama kurallara uymayınca kişiyi caydırmanın bir yolu da cezalardır. Cezalar kadar eğitici faaliyetlerde de bulunuyoruz. Bu faaliyetler kapsamında emniyet kemerinin faydasını Aliağalı vatandaşlarımıza bizzat göstermek için Demokrasi Meydanı’na emniyet kemerinin önemini anlatan simülasyon araçlarını getirdik. Buradaki aracın içerisinde bulunanlarla küçük dokunuşlarla emniyet kemeri takmadığı zaman ne tür durumlarla karşılaşacağı göstermek istedik. Gerçekten bir hayat bir hayattır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı emniyet kemeri ve kask takmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.