BERGAMA’DA KAN BAĞIŞINA DESTEK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi’nin kan bağışının arttırılması ve kan ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatmış olduğu 'İzmir sana kanım feda' projesine Bergama’dan da destek g...

Özgürses Gazetesi
08:18 -
Abone ol
BERGAMA’DA KAN BAĞIŞINA DESTEK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi’nin kan bağışının arttırılması ve kan ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatmış olduğu ‘İzmir sana kanım feda’ projesine Bergama’dan da destek geldi.

Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Kan Şenliği’ ile kan bağışının önemine dikkat çekilerek kan bağışı kampanyası düzenlendi. ‘Kan Şenliği’ne Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de destek verdi.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök şenlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, “18-65 yaş arasındaki bireylerde hem kendi sağlıkları için hem de tanımadıkları 3 kişinin hayatlarını kurtarabilmek için kan bağışı bilincinin oturtulması gerekiyor. Bu noktada Ege Bölgesi’nin farkı eğitim odaklı çalışmasıdır. Bugünün küçükleri geleceğin büyükleri olan çocuklarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyordu. Bununda en güzel yeri Milli Eğitim’di. Bu anlamda il milli eğitim müdürlüğümüz başta olmak üzere ilçe mili eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Hatta önümüzdeki günlerde Bergama’da öğretmelerimizin eğitimlerine bizzat katılacağım. Öğretmenlerimizde beraber geleceğin kan bağışçılarına vereceğimiz eğitimlerle sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunacağımızı düşünüyorum. İlçe Kaymakamımıza ve belediye başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“KIZILAY MEDENİYETİMİZİN MİHENK TAŞLARINDAN BİRİ”

Kan bağışı kampanyasını destekleyerek şenlikte konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise, “ Kızılay medeniyetimizin mihenk taşlarından biri. Medeniyetimiz diyorum, çünkü bizim medeniyetimiz bir yardım medeniyeti, vakıf medeniyeti. Ve Kızılay bu geleneği uzun yıllardır devam ettiriyor. Kan bağışı Kızılay’ın yaptığı en önemli faaliyetlerden birisi. Sıkıntısını yaşamayanlar bilemez. Hastanelerde kardeşi, annesi ve ya bir yakını kan beklerken o bekleyişin ne kadar zor olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Tabi o günler artık geride kaldı. Kızılay’ın yapmış olduğu kan bağışı ve kampanyalar işte bu noktada çok önemli. Bizlerde Bergama Belediyesi olarak Kızılay’ın yapmış olduğu çalışmalara elimizden gelen her türlü katkıyı koymaya çalışacağız. Bu noktada Kızılay’ın her daim emrindeyiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğinde Kızılay gönüllüsü öğrenciler şiirler okudu ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekipleri zeybek gösterileri sergiledi.

Etkinliğin sonunda Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.