Hakan Koştu; “Tür­ki­ye’nin par­la­yan yıl­dı­zı ola­ca­ğız”

Cum­hur İtti­fa­kı Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, gö­re­ve gel­dik­le­rin­de dev­let des­tek­li böl­ge­sel pro­je­le­rin hızla ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ne ön­cü­lük ede­cek­le­ri­ni ifade ede­rek, 5 y...

Özgürses Gazetesi
01:51 -
Abone ol
Hakan Koştu; “Tür­ki­ye’nin par­la­yan yıl­dı­zı ola­ca­ğız”

Cum­hur İtti­fa­kı Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, gö­re­ve gel­dik­le­rin­de dev­let des­tek­li böl­ge­sel pro­je­le­rin hızla ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ne ön­cü­lük ede­cek­le­ri­ni ifade ede­rek, 5 yıl için­de Ba­kır­çay’da is­tih­dam pat­la­ma­sı ya­şa­na­ca­ğı­nı söy­le­di.

“5 Yılda Ba­kır­çay’da is­tih­dam pat­la­ma­sı ya­şa­na­cak”
Hakan Koştu, Aşağı Kı­rık­lar Me­ra­sı’nın Ser­best Bölge, Çan­dar­lı’nın Mega En­düst­ri Böl­ge­si, Ber­ga­ma -Di­ki­li ara­sın­da ki ha­zi­ne ara­zi­le­ri­nin Ta­rı­ma Da­ya­lı İhti­sas Böl­ge­si ve Ber­ga­ma Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si’nin ta­mam­lan­ma­sıy­la bir­lik­te böl­ge­sel an­lam­da 100 bin ki­şi­nin is­tih­dam edi­le­ce­ği­ni ve Ber­ga­ma nü­fu­su­nun da kısa sü­re­de 500 bin ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Aşağı Kı­rık­lar’da ku­rul­ma­sı plan­la­nan Ser­best Bölge’nin İzmir Ga­zi­emir Ser­best Böl­ge­si­nin 3 kat bü­yük­lü­ğün­de ola­ca­ğı­nı ifade eden Hakan Koştu, “Ber­ga­ma OSB’yi, Ga­zi­emir Ser­best Bölge ile bir kı­yas­la­ma ya­pa­cak olur­sak, şuan Ga­zi­emir Ser­best Böl­ge­si’nde 20 bin kişi is­tih­dam edil­mek­te. Ber­ga­ma Ser­best bölge ise bunun 3 kat bü­yük­lü­ğün­de­dir. Bu da demek olu­yor ki, Ser­best Böl­ge­mi­zin ku­rul­ma­sıy­la en az Ber­ga­ma­mız­da 50 bin kişi is­ti­dam edi­lecek.”
Cum­hur İtti­fa­kı Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, böl­ge­sel an­lam­da dev ya­tı­rım­la­rın Ba­kır­çay böl­ge­si­ne ya­pıl­ma­sıy­la Ber­ga­ma’nın ge­lecek 5 yıl için­de Tür­ki­ye’nin par­mak­la gös­te­ri­lecek yıl­dı­zı ola­ca­ğı­nı ifade eden Koştu:”Ser­best böl­ge­nin yanı sıra Mega En­düst­ri Böl­ge­si de Çan­dar­lı Li­ma­nı­na yakın ku­ru­la­rak bu­ra­da da 20 bin kişi daha is­tih­dam edi­lecek. Ül­ke­miz­de 5 ayrı yerde ku­ru­la­cak Mega En­düst­ri Böl­ge­si­nin birin de böl­ge­miz­de ger­çek­leş­me­si, böl­ge­miz in­san­la­rı için büyük bir avan­taj­dır. Hem ülke sa­na­yi­miz ge­li­şecek, hem de tek­no­lo­jik ge­liş­me­ler­de büyük sıç­ra­ma­lar ya­şa­ya­ca­ğız” dedi.

Ta­rı­ma Da­ya­lı İhti­sas Böl­ge­si
Çok büyük ya­tı­rım­la­rın ha­ya­ta ge­çi­ri­le­ce­ği­ni bun­lar­dan bi­ri­nin de Ta­rı­ma Da­ya­lı İhti­sas Böl­ge­si’nin ol­du­ğu­nu ve Ber­ga­ma- Di­ki­li ara­sın­da ku­ru­la­ca­ğı­nı be­lir­ten Koştu: “Ta­rı­ma Da­ya­lı İhti­sas Böl­ge­si için yer be­lir­le­me sü­re­ci Kay­nar­ca Böl­ge­si çev­re­sin­de ki ha­zi­ne ara­zi­le­ri­nin % 75’i se­çi­le­rek ger­çek­leş­miş­tir. Gıda Tarım ve Hay­van­cı­lık Ba­kan­lı­ğı­mı­zın onayı ile bit­ki­sel üre­ti­me des­tek ver­mek, je­oter­mal kay­nak­lar kul­la­nı­la­rak mo­dern se­ra­cı­lı­ğın daha kap­sam­lı bir şe­kil­de ge­li­şi­mi­ni sağ­la­mak ama­cıy­la bu böl­ge­nin de bu­ra­ya ku­rul­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­mış­tır. Ya­pı­la­cak plan­lı ça­lış­ma­lar ile bu böl­ge­de de­ği­şik mo­dern sera alan­la­rı ku­ru­la­rak, AG­RO­BAY gibi on­lar­ca ku­ru­la­cak olan sera böl­ge­sel an­lam­da ta­rı­ma des­tek sağ­la­na­cak. Bu ya­tı­rım ile böl­ge­de is­tih­dam açı­ğı­nı ka­pat­mak üzere en az 20 bin do­la­yın­da iş­si­zi­mi­ze iş kapsı ola­cak” dedi.
Ber­ga­ma Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si
Ber­ga­ma Or­gan­ze Sa­na­yi Böl­ge­sin­de alt yapı ça­lış­ma­la­rı­nın devam et­ti­ği­ni ifade eden Hakan Koştu: ” Ye­ni­le­ne­bi­lir Ener­ji kay­na­ğı rüz­gâr­gül­le­ri ka­na­dı üre­te­rek fa­ali­yet gös­te­ren LM Wind Power şir­ke­ti bu gün Ber­ga­ma Sa­ğan­cı böl­ge­sin­de 500 ki­şi­yi is­tih­dam et­mek­te­dir. Şir­ket ek bir ünite daha aça­rak ka­pa­si­te ar­tı­ra­cak ve 500 kişi daha işe ala­cak. Ber­ga­ma OSB’de bu ve buna ben­zer fir­ma­lar­la hiz­met ve­recek ve bu böl­ge­de de en az 10 bin ki­şi­ye iş ve aş ka­pı­sı ola­cak. Ber­ga­ma bu sa­na­yi böl­ge­le­ri­nin ge­liş­me­siy­le 60 bin do­la­yın da iş­si­ze iş sağ­la­ya­cak. Biz be­le­di­ye ola­rak tüm bu ya­tı­rım­la­rın 5 yıl içe­ri­sin­de ya­pı­la­bil­me­si için hü­kü­me­ti­mi­zin des­te­ğiy­le ger­çek­leş­ti­ril­me­si­ni sağ­la­ya­ca­ğız” dedi.